‘1 milyar $’lık iş hacmi hedefliyoruz’

Farklı ülkelerden 148 firmanın katılacağı Bursa Blok Mermer Fuarı, 1 milyar dolarlık iş hacmi ile 6 salonda ziyarete açılacak.

‘1 milyar $’lık iş hacmi hedefliyoruz’

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, dünyada ve Türkiye’de ilk kez Bursa’da blok mermer fuarının kapalı alanda yapılacağını söyledi.

 

Ersözlü, dün Almira Hotel’de düzenlenen basın toplantısında 25-28 Kasım tarinlerinde Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Bursa Blok Mermer Fuarı 2015 için yaklaşık 1,5 yıldır çalıştıklarını kaydetti. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Maden-Mermer Üretici ve Sanayici İşadamları Derneği (MADSİAD) işbirliğinde hazırlanan organizasyon için birçok ülkeye giderek tanıtım yaptıklarını ifade eden Ersözlü, ”Zor bir konuydu, dünyada kapalı alanda blok mermer sergilenen hiç bir fuar yok. Salonlarımıza 870 tane blok mermer yerleştiriliyor. 600’ün üzerinde renk ve desen sergilenecek. 4 salonda blok mermer, 2 salonda iş makinaları yer alacak. 4 gün sürecek fuara 12 ülkeden 148 firma katılacak. 1 milyar dolarlık iş hacmi hedefliyoruz. Çok ciddi hazırlandık” dedi. Ersözlü, sektörün ihracatının 2,5 milyar dolar olduğunu hatırlattı.

TÜRKİYE DÜNYA BİRİNCİSİ

MADSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Karan da, dünya mermerinin yüzde 45’inin Türkiye’de çıkarıldığını vurguladı. Bunun çok ciddi bir rakam olduğunun altını çizen Karan, ”Türkiye, blok mermer üretiminde dünyada birinci sırada. Tamamıyla özkaynaklarla bu işi başarmaktayız. Bu dünyada çok ciddi bir pazar. Fuarın şehre de katkısı olacaktır. Çünkü fuarlar şehirlerle anılır” diye konuştu. Karan, Türkiye’de 600’ün üzerinde farklı çeşitte taş ve desen bulunduğunu kaydetti.

BURSA ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, fuarların günümüzün en önemli tanıtım ensturmanları arasında yer aldığına dikkat çekti. Bursa’nın fuarcılık açısından önemli bir potansiyeli olduğunun altını çizen Duran, ”Bursa’yı kentin tüm dinamikleriyle birlikte fuarcılıkta iyi bir noktaya getiriyoruz. Şehre yeni fuarlar kazandırmaya başladık. Bursamızı uluslararası rekabette ön sıralara taşıyacak fuarlarla alıcıları buluşturmaya devam ediyoruz. Blok Mermer Fuarı ile bir ilke imza atmaya hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X