1 Milyon Euro ödüllü ligdeki takımlar belli oldu… Tofaş doğrudan gruplarda…

FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek 44 takım belli oldu… TOFAŞ ile birlikte Galatasaray Doğa Sigorta, Darüşşafaka Tekfen, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom’un da aralarında bulunduğu 28 takım doğrudan gruplara katılacak.

1 Milyon Euro ödüllü ligdeki takımlar belli oldu… Tofaş doğrudan gruplarda…

Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi’nin (BCL) beşinci sezonu tarihinin en güçlü sezonu olacak. Temsilcimiz TOFAŞ ile birlikte Türkiye’den 5 olmak üzere 25 ülkeden toplamda 44 kulübün katılacağı 2020-2021 sezonunun kura çekimi 15 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Gelecek sezonun eleme maçları 15 Eylül’de, grup karşılaşmaları ise 13 Ekim’de başlayacak. Türkiye’den Bursa temsilcisi TOFAŞ, Galatasaray Doğa Sigorta, Darüşşafaka Tekfen, Pınar Karşıyaka ve Türk Telekom’un da aralarında bulunduğu 28 takım doğrudan gruplara katılacak.

ŞAMPİYONA 1 MİLYON EURO
Elemelerde 16 takım arasından gelecek 4 takımın da dahil olmasıyla normal sezon 32 takımla devam edecek. 8’erli dört grubu ilk dörtte bitiren takımlar son 16 turuna yükselecek, ardından dörtlü finale kalacak ekipleri belirleyecek çeyrek finaller oynanacak. Organizasyonu şampiyon olarak bitiren takım 1 milyon Euro ödül kazanacak. Eleme turları ile normal sezon aşamalarını belirleyecek ilk kura çekimi 15 Temmuz Çarşamba günü İsviçre’deki Basketbol Evi’nde yapılacak. Tören, TSİ 12.00’den itibaren, championsleague.basketball adresinden canlı olarak takip edilebilecek.

28 TAKIM DİREKT KATILACAK
FIBA Şampiyonlar Ligi’nde gruplara doğrudan katılacak takımlar şöyle: AEK, Brose Bamberg, Casademont Zaragoza, Cholet, Darüşşafaka Tekfen, Dinamo Banco di Sardegna Sassari, ERA Nymburk, Falco Vulcano Szombathely, Filou Oostende, Fortitudo Bologna, Galatasaray Doğa Sigorta, Hapoel Bank Yahav Jerusalem, Hapoel Holon, Happy Casa Brindisi, Iberostar Tenerife, JDA Dijon, Limoges, Nizhny Novgorod, Peristeri, Pınar Karşıyaka, Retabet Bilbao, Rytas Vilnius, San Pablo Burgos, SIG Strasbourg, Start Lublin, TOFAŞ, Türk Telekom ve VEF Riga.

ELEME OYNAYACAKLAR
Elemelerde mücadele edecek ekipler ise şu şekilde: Anwil Wloclawek, Bakken Bears Aarhus, Balkan Botevgrad, Belfius Mons Hainaut, Dnipro, Donar Groningen, Fribourg Olympic, Hapoel Tel Aviv, Igokea, Iraklis, Keravnos, London Lions, Neptunas Klaipeda, Sporting Clube de Portugal, Tsmoki Minsk ve U-BT Cluj Napoca.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X