’10 bin yeşil ev’

“Kırsal alanda karbonsuz köy evleri”, “enerji kooperatifi” ve “ on bin yeşil ev” gibi projeler üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Önümüzdeki günlerde bu projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

’10 bin yeşil ev’

2. Yeşil Şehirler Zirvesi’nde Nilüfer’de hayata geçirilen  ve  planlama çalışmaları devam eden çevreci projeleri hakkında sunum yapan Bozbey, eşitlik, demokrasi, sosyal belediyecilik, vicdan, katılımcılık, özgürlük, doğaya ve yeşile saygı anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. 

Bozbey, “Kaynaklarımızı sürdürülebilir anlamda kullanmaya özen gösteriyoruz. Katı atık toplama ve geri kazanım çalışmalarının bölgesel anlamda ilk kez Nilüfer’de yapılmaya başlandı. Yaptığımız çalışmalar sonucunda Çevre Bakanlığı ve Orman Bakanlığı’ndan en çevreci kent ödülleri aldık” dedi. 

Bisikletin çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu söyleyen Bozbey, Nilüfer’de 120 bin metreye yaklaşan bisiklet ağının oluşturulduğunu anlattı. Kırsal alanda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Bozbey, ilçe bazında çevre bürosunu kuran ilk belediye olduklarını belirterek “Büyükşehirlerin dahi üstlenmediği konuları üstlenen, uygulayan ve bunu ısrarla sürdürülebilir anlayışla takibini yapıp kamuoyuyla paylaşan ve çözüm eden kurumuz” ifadelerini kullandı.

“Kırsal alanda karbonsuz köy evleri”, “enerji kooperatifi” ve “ on bin yeşil ev” gibi projeler üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Başkan Bozbey, “Önümüzdeki günlerde bu projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X