10 gole 9 imza!

Boluspor galibiyetiyle geleceğe umutlu bakan Bursaspor’da gol yükünü sırtlayacak bir isim çıkmadı.

10 gole 9 imza!

Ligde şimdiye kadar oynadığı 8 maçta 10 kez ağları sarsarak geçen sezonun gerisinde kalan yeşil beyazlılarda bu sevinci iki kez yaşayan tek isim Massimo Bruno. Diğer 8 gol ise 8 farklı oyuncudan geldi.

TFF 1. Lig’in 9. haftayı 8 puanla 17. sırada tamamlayan Bursaspor’da bir istatistik dikkat çekiyor. Yeşil beyazlı ekipte 8 maç sonunda rakip kaleye 10 gol bırakılırken bu gollerin 9 farklı isimden gelmesi dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon 8 maç sonunda rakip fileleri 16 kez sarsan Bursaspor’da bu sezon gol yollarında yaşanan kısırlık da dikkat çekti. Son olarak Boluspor’a attığı golle ligdeki gol sayısını ikiye çıkaran Belçikalı orta saha oyuncusu Massimo Bruno Timsah’ın en skorer ismi olurken, Burak Altıparmak, Reagy Ofosu, Tim Matavz, Emirhan Aydoğan, Batuhan Kör, Kerem Şen, Nicolas Zalazar ve İsmail Yüksek de rakip ağları birer kez sarsmayı başardı.

KRALLIKTA YOKUZ
Gol yollarında geçen sezonun çok gerisinde kalan yeşil beyazlılarda atılan 10 golün 7’sinin galibiyet alınan iki maçta atılması da dikkat çekti. Samsunspor’u evinde 4-1 yenen Bursaspor, geçtiğimiz pazar günü de Boluspor’u Bitci Timsah Park’ta 3-1 yenmeyi başarmıştı. Bursaspor’un diğer golleri ise 1-1’lik Adanaspor ile 2-1 kaybedilen BB Erzurum ve Altınordu maçlarında gelmişti. Geçtiğimiz sezon 16 golle geçtiği 8. hafta sonunda krallık sıralamasına Ali Akman (7) ve Burak Kapacak’ı (4) sokan Bursaspor, bu sezon ise gol yükünü sırtlayacak bir isim çıkartamadı.

GALİBİYET SERİSİ ŞART!
Büyük umutlarla alınan Matvz’dan şu ana kadar sadece tek gollük katkı alabilen Bursaspor, yine de Boluspor galibiyetiyle gelen moral ve özgüvenle birlikte geleceğe umutlu bakıyor. Milli araya galibiyet serisiyle girmeyi hedefleyen yeşil beyazlılar, sırasıyla oynayacağı Balıkesirspor (D), Keçiörengücü ve Kocaelispor (D) maçlarından 9 puan çıkararak play-off hattına doğru ilerlemek istiyor. Timsah, Balıkesirspor maçından sonra 27 Ekim Çarşamba günü evinde Ceyhanspor ile Ziraat Türkiye Kupası 3. tur maçı da oynayacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X