10 günde fiyatı üçe katlandı

Tadı, rengi, kokusu ve lezzetiyle markalaşan, yurt içi ve dışında bilinirliği artan Çanakkale domatesinin 10 gün önce 40 kuruş olan kilogram fiyatı son turfanda döneminde 120 kuruşa yükseldi.

10 günde fiyatı üçe katlandı

‘Batak Ovası’ olarak anılan Kumkale köyü başta olmak üzere, Çanakkale’nin Ezine ve Bayramiç ilçelerine uzanan 86 bin dekar alanda yetiştirilen domateste yıllık 550-600 bin ton civarında rekolte elde ediliyor. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, kentin en önemli markaları arasında yer alan Çanakkale domatesinin son turfanda dönemine girdiğini söyledi. 

Kilogram fiyatı 30 kuruşa kadar düşen domatesin 10 gün önce 40 kuruşa alıcı bulduğunu dile getiren Kaya, fiyatın son turfanda olan bu dönemde 120 kuruşa yükselmesinin üreticinin yüzünü güldürdüğünü ifade etti. Kaya, ”Yani fiyatta 3 katı bir artış oldu” dedi. Pazarlarda her domatese ‘Çanakkale domatesi’ etiketi yapıştırıldığını da dile getiren Kaya, bölgelerinde yetişen domatesin tadı, rengi ve kokusuyla benzerlerinden ayrıştığını anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X