’10 numara’ denetim

Maliye Bakanlığının akaryakıt kaçakçılığının önüne geçmek amacıyla yaptığı vergi denetimleri birçok koldan devam ediyor.

’10 numara’ denetim

Vergi Denetim Kurulu (VDK), kayıt dışı ekonomi ve organize vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında akaryakıt sektörünü birçok alanda mercek altına aldı.

Yapılan analizler sonucu akaryakıt piyasasında 10 numara yağ ve benzeri adlarla isimlendirilen bazı ürünleri, akaryakıt ürünlerine karıştırdığı veya doğrudan akaryakıt olarak kullanılmasını sağlayarak vergi kaybına ve haksız rekabete neden olduğu düşünülen 171 mükellef incelemeye sevk edildi.

Kayıt dışı olarak akaryakıt satışı yapılabileceği konusunda tereddütler oluşan 36 mükellef de incelemeye alındı. Bu kapsamda geçen yıl incelemesi tamamlanan mükelleflerle ilgili 71 milyon 781 bin 838 lira matrah farkı, 145 milyon 488 bin 78 lira vergi farkı tespit edilerek, 136 milyon 59 bin 13 lira ceza kesildi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X