10 yıl önce boşandı, felç olunca yanına aldı!

Rize’de şiddetli geçimsizlik nedeniyle 10 yıl önce boşandığı 59 yaşındaki Hasan Keleş’in vücudunun bir bölümünün felç olduğunu ve konuşamaz duruma geldiğini öğrenen 55 yaşındaki Fadime Turan, eski eşinin bakımını üstlendi.

10 yıl önce boşandı, felç olunca yanına aldı!

Fadime Turan ile Hasan Keleş 37 yıl önce evlendi, iki çocuk sahibi oldu. Seyyar balıkçılık yapan Hasan Keleş’in alkol bağımlılığı nedeniyle şiddetli geçimsizlik yaşayan çift 10 yıl önce boşandı. Fadime Turan, oğlu Cengiz Keleş’in, Hasan Keleş ise diğer oğlu İsmail Keleş’in yanına yerleşti.

ESKİ EŞİNİN DURUMUNA ÜZÜLDÜ, YANINA ALDI

Aradan geçen süre içinde Hasan Keleş’in alkol bağımlılığı nedeniyle sağlığı bozuldu, yatağa düştü. Oğlu ve gelininin baktığı Hasan Keleş’in vücudunun bir bölümü felç nedeniyle hareketsiz kaldı. Durumu ağırlaştı, konuşması aksadı, bakımı da zorlaştı. Oğullarının araya girmesiyle ikna edilen Fadime Turan, durumuna üzüldüğü eski eşinin bakımını üstlenme kararı aldı. Turan, Kale Mahallesi’nde yanında çalıştığı yaşlı bir kadının kendisine tahsis ettiği eve eski eşini de getirdi.

BABA MAAŞI KESİLDİ

Yaklaşık 9 aydır eski eşine baktığı için bazı kişilerin ihbarı sonrasında Emekli Sandığı Fadime Turan hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda, Fadime Turan’ın boşandıktan sonra baba tarafından aldığı bin lira emekli maaşı da kesildi. Mahkeme kararı ile Hasan Keleş’e vasi tayin edilen Fadime Turan, eski eşinin 850 lira olan 3 aylık maaşı ile geçimini sağlıyor. Ekonomik durumları kötü olan ailenin borçları nedeniyle evin elektriği de kesildi. 

VİCDAN MESELESİ

Eşinin alkol sorunları nedeniyle şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını ve boşanmak zorunda kaldıklarını anlatan Fadime Turan, “Ben zamanında yanlış bir evlilik yaptım. Kazandığı parayı alkole verirdi. Böyle olunca boşandık ve 10 yıl boyunca ayrı kaldık. Sonra sağlığı bozulunca gelinim ona bakamadı. Ben de önce bakım evine götürmelerini istedim ama herkes üzüldü, ağladı. Sonuçta yanıma aldım. Bu bir vicdan meselesi. Vicdanım sokağa bırakmaya el vermediği için bakıyorum. Bana, ‘Sen olmazsan ben çoktan ölmüştüm’ diyor. Bu adamı yaşatmaya çalışıyorum. Yaptıklarına üzülüyor, başını taşa vuruyor ama iş işten geçti” dedi.

VALİLİK DEVREYE GİRDİ

Bu arada konunun iletildiği Rize Valisi Ersin Yazıcı da, ailenin durumunun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarınca araştırıldığını söyledi, inceleme sonrasında gerekli yardımların yapılacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X