10 yıl sonra Bursa’da kozlarını paylaşıyorlar… Timsah’ın kupa dansı!

Yeşil beyazlılar 3. turda İzmir ekibi Karşıyaka’yı ağırlıyor… Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak tek maç eleme müsabakasını Gaziantep bölgesi hakemi Ali Yılmaz yönetecek.

10 yıl sonra Bursa’da kozlarını paylaşıyorlar… Timsah’ın kupa dansı!

TFF 1.Lig’de mücadele ettiği genç kadrosuyla 8 maçta 10 puan hanesine yazdıran Bursaspor bu akşam kupa sınavına çıkıyor.

Yeşil beyazlılar, Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Karşıyaka’yı konuk edecek. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda saat 20.30’da başlayacak maçı Gaziantep bölgesi hakemi Ali Yılmaz yönetecek. Yılmaz’ın yardımcılıklarını Necmi Demir ve Mehmet Kirişçioğlu yapacak. Maçın 4. hakemi ise Alirıza Altunbakır olacak.

3 EKSİK VAR
Beypiliç Boluspor’u 4-2 mağlup ederek ligde iki maçlık yenilgi serisine son veren Bursaspor’un bu akşamki kupa mücadelesine yedek ağırlıklı kadroyla çıkması bekleniyor. Ameliyat olan Vefa Temel ve Ramazan Keskin’in yanı sıra Boluspor maçında sakatlanan Burak Kapacak forma giyemeyecek. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmayı kazanan taraf adını 4. tura yazdıracak. Bu akşamki maçta localara yüzde 50 kapatiseyle taraftar alınacak.

20.30/A Spor

Erken veda ediyoruz

Bursaspor son yıllarda Ziraat Türkiye Kupası’na erken veda ediyor. Yeşil beyazlılar geçtiğimiz sezon kupaya 5. tur mücadelesinde veda etti. Önceki sezon da 4. turda havlu atan Bursaspor, kupadaki son başarısını 2015 yılında gerçekleştirdi. Yeşil beyazlılar, Atatürk Stadı’nda Galatasaray ile çıktığı finali 3-2 kaybederken, sonrasında başarı sağlayamadı.

İçerde kazanmaya başladı

Bu sezon evinde oynadığı ilk iki lig maçında Adana Demir’e 3-1, Giresunspor’a ise 2-1 mağlup olan Bursaspor, sonraki iki karşılaşmada Balıkesirspor’u 3-1, Boluspor’u da 4-2 yenmişti. TFF 1. Lig’de 8 maçı geride bırakan Bursaspor, 10 puanla 11. basamakta yer alıyor.

Karşıyaka formda

İzmir temsilcisi Karşıyaka, kupanın 2. turunda Bergama Belediyespor’u 3-0’lık skorla geçti. Bu sezon 3. Lig 3. Grup’a da iyi bir başlangıç yapan İzmir ekibi, geride kalan 7 maçında yenilgi yüzü görmedi ve 5 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Deplasmanda çıktığı 4 maçta 10 puan toplayan Karşıyaka, dış saha maçlarında da etkili bir görüntü çizdi.

10 yıl sonra gelen randevu

Bursaspor, 3.Lig’de yer alan kupadaki rakibi Karşıyaka ile 10 yıl sonra karşılaşacak. Yıllarca aynı liglerde büyük rekabet içinde olup ardından yolları ayrılan iki takım son olarak 2010-2011 sezonunda yine Türkiye Kupası’nda karşılaştı. İzmir’de 21 Aralık 2010’da oynan kupa maçını Bursaspor 2-0 kazandı. İzmir ekibi karşısında son 8 maçtan da galip ayrılan Bursaspor son yenilgisini 1993 yılında, bugünkü adıyla Süper Lig’de almıştı. Karşıyaka, Bursa’daki maçı 1-0 kazanmıştı. Genel tabloya bakıldığında ise Bursaspor’un büyük üstünlüğü görünüyor. Yeşil beyazlı takım, Karşıyaka ile oynadığı 30 maçın, 18’ini kazanırken, sadece 5’ini kaybetti. 7 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X