10 yılda 90 milyar TL tasarruf

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli dün TBMM’ye gönderilen yeni BES düzenlemesiyle yaklaşık 6.7 milyon çalışanın otomatik BES kapsamına alınmasını beklediklerini, 10 yıllık dönemde 90 milyar TL’lik tasarruf oluşturulmasını öngördüklerini söyledi.

10 yılda 90 milyar TL tasarruf

Canikli başkanlığında gerçekleştirilen Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının açılışında konuşan Canikli, “Ülkemizde yetersiz tasarruforanlarını artıracak önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Otomatik bireysel emeklilik sistemi ile ilgili tasarıyı TBMM’ye gönderdik. Bu düzenleme ile yaklaşık 6.7 milyon çalışan otomatik BES kapsamına alınacağı tahmin edilmektedir” dedi ve ekledi:

 

“Bu düzenleme ile 10 yıllık dönem içersinde 90 milyar TL’lik tasarrufun oluşturulmasını bekliyoruz. Bu gerçekten ciddi bir rakam ve Türkiye’nin tasarruf oranlarının bir miktar daha yukarı çıkarılmasına önemli bir katkı sağlayacaktır.”

 

Bu hafta TBMM’ye gönderilen kanun tasarısına göre 45 yaşını doldurmamış çalışanlar bireysel emeklilik planına dahil edilecek. Çalışan katkı payı, çalışan kazancının yüzde 3’üne karşılık gelen tutar olacak ve Bakanlar Kurulu bu tutarı değiştirebilecek.

 

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI EKONOMİ TOPARLANIYOR

 

Canikli konuşmasında darbe girişimi sonrası ekonomide toparlanmanın başladığını belirterek yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin de bir çok kararın hayata geçirildiğini söyledi.

 

“Hükümet olarak atacağımız adımlarla üretim yapımızda ve ihracatımızda ileri teknolojiye dayalı yüksek katma değerli ürünlerin payını artırarak ekonomimizin yüksek büyüme performansını sürdürülebilir hale getireceğiz” diyen Canikli, “Ekonomi kısa sürede 15 Temmuz öncesine gelecektir” dedi.

 

Öncü verilerin, ekonomiye kalıcı bir hasar beklenmemesi gerektiğini gösterdiğine de değinen Canikli, “Borsa kayıplarını hızla telafi etmekte, faizler düşmekte, TL değer kazanmakta CDS’ler düşmektedir. Bu dönemde sermaye girişi gerçekleşmesi sonderece önemlidir ve Türkiye ekonomisine duyulan güvenin somut göstergesidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X