10 yıllık sporcu ordusu Bursagücü

6 branşta 470 sporcu Bursa’nın gücünü temsil ediyor… Sutopu, yüzme, hentbol, judo, tekvando ve atletizmde liglerde mücadele eden, basketbol, voleybol, futbol ve okçulukta da altyapı faaliyetlerini yapan kulüp, yılmadan yoluna devam ediyor.

10 yıllık sporcu ordusu Bursagücü

‘Bursa’da vizyon bir kulüp oluşturup Türkiye’deki tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yola çıktık’ diyen Başkan Hayrettin Özbağkıran, ‘Gerekli desteği görürsek gücümüzü her yerde göstermeye kararlıyız’ dedi.

Bacasız endüstri olarak isimlendirdiğimiz futbol, günümüzde paranın daha çok konuşulduğu bir mecraya dönüştüğü için ‘Gönül’ kavramından pek söz edemez hale geldik… Oysa ki, dünyada, ülkemizde futbol dışındaki branşları ayakta tutmaya çalışan binlerce gönülsever var… Yani, sporu para için değil sırf sevdası nedeniyle yapan insanlar ya da kulüpler… Çektikleri çileler, önlerine çıkan engeller asla yıldıramaz onları. Muhakkak bir çıkış yolu bulurlar. Çünkü, ‘Herşey para değildir’ felsefesini benimsemişlerdir bir kere…

10 YILDA 6 BRANŞ 470 SPORCU

Bursa’da bu tarife uyan onlarca, belki de yüzlerce kulüp, onları ayakta tutmaya çalışan yönetici ve başkan var… Biz bugün Bursa ismiyle yola çıkmış Bursa’nın gücünü herkese kanıtlamayı kendisine hedef belirlemiş bir sporcu ordusunu ‘BURSAGÜCÜ’nü sizlere tanıtacağız… 2007 yılında kurulan ve 10 yılda 6 branş ve 470 lisanslı sporcu sayısına ulaşan bir efsane aslında… Sutopu, yüzme, hentbol, judo, tekvando ve atletizmde liglerde mücadele eden, basketbol, voleybol, futbol ve okçulukta da altyapı faaliyetleri yapan Bursagücü, yoluna yılmadan devam ediyor.

AMATÖR BRANŞ GÖNÜL İŞİ

‘Bursa’da vizyon bir kulüp oluşturup Türkiye’deki tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yola çıktık’ diyen kurucu ve mevcut başkan Hayrettin Özbağkıran, ‘Kulübümüzün ismi de zaten bu yönde kondu. Amatör branşlar gönül işidir. Sevmezseniz kesinlikle yapamazsınız. Biz de çok zor şartlar altında 10 yıldır kulübümüzü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Hem üst hem de altyapı takımlarımızla Bursa’yı en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum. 470 lisanslı sporcu demek çok büyük bir emek demek. Biz sporcularımızla çok mutlu geniş bir aileyiz’ dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Sporcuların hemen hemen hepsinin öğrenci olduğunu anlatan Özbağkıran, şöyle devam etti: ‘Eğitime çok önem veriyoruz. Öğrencilerimizin spor yaparken eğitimlerini aksatmamaları için gayret gösteriyoruz. Bizim Bursa’dan beklentimiz; kenti yönetenlerin, sporu seven iş adamlarımızın bizlere sahip çıkarak cesaretlendirmesi. Gerekli desteği görürsek Bursa’nın gücünü her yerde göstermeye kararlıyız. Osmangazi Belediyesi sınırları içinde olan bir kulübüz. Belediyemizin katkıları yadsınamaz ama biraz daha yanımızda görmek istiyoruz.’

KATKI VERİYORLAR

‘Onların desteği olmazsa ayakta durmamız imkansız hale geliyor… Bu çocuklara sahip çıksınlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı İlhan Satık, derdimiz olduğunda katkılarını esirgemiyorlar sağolsunlar. Teşekkür ediyorum. En büyük katkıyı ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’den görüyoruz. İl Müdürümüz, her türlü ihtiyacımızda elinden gelen tüm yardımı yapıyor. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bizimle bu yolda yürüyen hocalarımıza, sporcularımıza da teşekkür ediyorum.’

KARŞILIK BEKLEMİYORLAR

Başkan Hayrettin Özbağkıran, kendilerine sponsorluk anlamında destek veren kurum ve kişileri de gözardı edemeyeceklerini belirterek, ‘Derebahçe’den Zeki Eker ve Rıdvan Gültekin, Saklıbahçe’den Kadir Akgün, Antepia’dan Raşit Monis, Ciğergah’tan Ali Koçak, Uğur Büfe’den Erdoğan Erben, Fizyoartı, Kaşmer İnşaaat’tan Naime Kaşmer, yemek sponsorumuz Özgüvenler-Tat Yemek Sanayi’ne de minnettarız. Hiçbir karşılık beklemeden bu sporcuların yanında duruyorlar. Katkıları kesinlikle çok büyük’ diye konuştu.

AVRUPA ŞAMPİYONU SPORCU GELİYOR

Başkan Hayrettin Özbağkıran, atletizmde Avrupa şampiyonu, Dünya ikincisi olan paralimpik sporcusu Azeri Recep Tayyip Allahverdi’yi bünyelerine katmak üzere olduklarını açıkladı. Türk vatandaşlığı dosyasının bakanlar kurulunda imzada olduğun belirten Özbağkıran, ‘Recep Tayyip Allahverdi’yi 2020 Olimpiyatları’na hazırlayacağız. Ciritte büyük başarıları var umarım bizde çıtayı daha da yükseltir’ dedi.

HENTBOL

Osman Güner ve Hüsniye Yıldız yönetiminde 1. Lig’de mücadele ediyor. Bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizse de üst taraftaki takımların korkulu rüyası haline geldi. Başantrenör Osman Güner, ‘Genç bir takımız. Bu yıl belki hedeflerimizi, yakalayamayabiliriz ama önümüzdeki sezon Süper Lig’e çıkacağımıza inanıyorum’ dedi.

SUTOPU VE YÜZME

İsa Üzer ve Cesur Torun yönetimindeki bayan ve erkek takımları Bursa’yı liglerde en iyi şekilde temsil ediyor.

JUDO

Bursagücü, Ahmet Kılıç’ın antrenörlüğünü yaptığı judo da da başarılı bir grafik sergiliyor. Judo 1. Ligi’nde mücadele eden Bursagücü, elde ettiği derecelerle Bursa’yı da başarılı bir şekilde temsil ediyor.

TEKVANDO

Enis Birgül yönetiminde tekvandoda da çalışmalar sürüyor. Katıldıkları organizasyonlarda başarılı sonuçlar alan Bursagücü tekvando sporcuları, hem şehrin hem de takımın yüzünü güldürüyor.

ATLETİZM

Bursa ekibi atletizmde de şampiyonalarda boy gösteriyor. Erhan Aydın’ın antrenörlüğünü yaptığı atletizm branşında Bursagücü sporcuları, katıldıkları organizasyonlarda başarılı sonuçlar alıyorlar.

DİĞER BRANŞLAR

2010 yılında kurulan ve şu anda 6 branşta faaliyet gösteren Bursagücü’nün 470 lisanslı sporcusu bulunurken, voleybol ve basketbol, okçuluk, futbol altyapı çalışmalarını da sürdürüyor.

Kulübün kurucu ve mevcut başkanı Hayrettin Özbağkıran, 2016 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından da ödüle layık görüldü. Bursa’da yılın spor adamı seçilen Özbağkıran, amatör spora destekleri nedeniyle ödül aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X