100 ABD’li asker için ölüm emri

Terör örgütü IŞİD, 100 ABD’li askerin kişisel bilgilerini yayınladı. Ardından da Amerika’daki sempatizanlarına isimleri yayınlanan askerleri öldürmeye çağırdı.

100 ABD’li asker için ölüm emri

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD),  örgütü hedef alan operasyonlara katıldığını öne sürdüğü 100 ABD askeri için ölüm çağrısı yaptı. 

Askerlere ait kimlik bilgilerini örgütle bağlantılı bir internet sitesinde yayımlayan IŞİD, ABD’de yaşayan destekçilere ‘son adımı atıp’ listede adı geçen askerlerin ‘icabına bakmaları’ çağrısında bulundu.  Örgüt, askerlere ait bilgileri bilgisayar sunucuları ve veri tabanlarına sızarak elde ettiğini duyurdu. 

Ancak Amerikalı yetkililer, bu bilgilerin çoğunun zaten kamuya açık kaynaklarda yer aldığını söyledi.  ABD Savunma Bakanlığı, 100 askere yönelik tehdidiyle ilgili olarak inceleme başlattığını açıkladı.

ASKERLERE HABER VERİLDİ

ABD’li bir askeri yetkili, listede adı geçen askerleri bilgilendirdiklerini söyledi. Adının açıklanmaması kaydıyla konuşan bir Savunma Bakanlığı yetkilisi ise Amerikan medyasına ‘Bilginin doğruluğunu teyit edemem. Ama inceliyoruz’ dedi. Amerikan donanmasının sözcüsü de açıklamasında askeri personelden internetteki güvenliklerine dikkat etmeleri ve gizlilik ayarlarını gözden geçirmelerini isteyeceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X