100 bin dolarlık vurgun planı

Bursa’nın Kestel ilçesinde içindeki 100 bin dolarlık iplikle çalınan TIR’ın sürücüsü İnegöl polisinin operasyonuyla yakalandı.

100 bin dolarlık vurgun planı

Edinilen bilgilere göre, Kestel Organize Sanayi Bölgesinde Abdullah Sevim’e ait depodan gecenin karanlığından yararlanan 3 şahıs depo içerisindeki yüklü miktardaki polyester ve kesik elyafları yüklediler. 

Yükleme sırasında deponun yanındaki işyeri sahibi hırsızlık olayını görünce işyeri sahibini arayarak haber verdi. İşyeri sahibi Abdullah Sevim durumu Kestel Jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri de İnegöl’e seyir halinde olan TIR’ı durdurmaları için İnegöl Emniyet ekiplerine haber verdi.

Ankara istikametine gitmekte olan 34 AT 095 Çekici, 64 AT 130 dorse plakalı TIR’ın PTS kayıtlarına takılması sonucunda İnegöl Emniyet ekipleri harekete geçti. TIR’ın İnegöl’e seyir halinde olduğunu öğrenen İnegöl Emniyet Müdürlüğü trafik ve asayiş ekipleri İnegöl sınırlarında yer alan Yenice köprülüğü kavşağı, Cerrah kavşağı ve İnegöl OSB ile Avarlar kavşağında pusuya yattılar. İnegöl OSB kavşağında araçlardan yığma yapan Emniyet ekipleri TIR’ı bölge trafik istasyonu önünde durdurdu.

ŞOFÖR İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan TIR şoförü Nazmi B., 3 şahsın depoya TIR’ı çekmesini istediğini ve iplik sevkiyatı yapılacağını söylediği belirterek olayı anlattı.

İnegöl’e gelen ipliklerin sahibi Abdullah Sevim, kendine ait depodan hırsızlık olayını komşusundan öğrendiğini belirterek, “Olayı öğrendim ve Kestel jandarmayı aradım. İnegöl emniyeti TIR’ı durdurmuş. TIR’daki ürünleri görmedim ama depomda 100 bin dolar civarında ürün vardı” dedi.

TIR şoförü Nazmi B. ekipler tarafından gözaltına alınarak Kestel Jandarma ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili üç kişinin arandığı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X