100 işverenden 92’si erkek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ”Türkiye’de her 100 işverenden 92’si erkek, sadece 8’i kadın. Kadın emeğinin, iş gücü piyasasında ve girişimcilik noktasında çok daha ileriye taşınmaları gerekir” dedi.

100 işverenden 92’si erkek

Çağlar, ‘Mobil Çözümlerin Adresi: Kadın’ projesi ödül töreninde yaptığı konuşmada, bir ülkenin gücünü, insanlarının bi̇rli̇kte hareket etme azmi̇nin belirlediğini vurguladı. Bu hissiyatın, milletleri ayakta tuttuğunu, devletleri geleceğe taşıdığını söyleyen Çağlar, ”Bu açık hakikatin karşısında kadını ve kadın emeğini görmezden gelip, bir milletin yarısının potansiyelini hiçe sayamazsınız” diye konuştu.

HAYATİ BİR ROL OYNUYOR

Küresel dünyada kadın duyarlılığı ve organi̇zasyon beceri̇si̇nin hayati bir rol oynadığının altını çizen Çağlar, ”O nedenle kadınların girişimcilik kültürüyle tanışması, hem toplumsal eşitliğin hem de ekonomik büyümenin ayrılmaz parçasıdır. Nüfusumuzun yarısı kadın ama kadınların iş gücüne katılım oranı yüzde 30 düzeylerinde kalıyor. Her 100 işverenden 92’si erkek, sadece 8’i kadın. Kadın emeğinin iş gücü piyasasında ve girişimcilik noktasında çok daha ileriye taşınmaları gerekir. Bu, dünyanın yaşadığı sosyo-ekonomi̇k problemleri̇n merhemi̇di̇r” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı törende, proje sahiplerinin ödülleri verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X