100 milyon liralık bayram hediyesi

Osmangazi Köprüsü’nden 10 günde 965 bin araç ücretsiz geçiş yaptı, vatandaşa 100 milyon liralık destek sağlanmış oldu.

100 milyon liralık bayram hediyesi

Körfez’in yeni gerdanlığı, yüzleri güldürdü. Yolculuğu kısaltan Osmangazi Köprüsü, bir de bayram tatili boyunca ücretsiz olunca vatandaşa çifte bayram yaşattı. 10 günde 965 bin araç köprüden ücretsiz geçiş yaptı, vatandaşa yaklaşık 100 milyon liralık bayram hediyesi verilmiş oldu.

 

ULAŞIM AÇILDI

 

Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında ulaştırma alanında hayata geçirdiği ‘dev projelerden’ olan ve İzmit Körfezi’nin ‘gerdanlığı’ olarak nitelendirilen Osmangazi Köprüsü’nden vatandaşlar Ramazan Bayramı tatili boyunca ücretsiz geçiş yaptı. Bayram tatillerini geçirmek üzere Bursa, Balıkesir ve Ege Bölgesi’ne giden İstanbullular, hem gidiş hem de dönüş yolunda ücretsiz olan Osmangazi Köprüsü’nü kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılan Osmangazi Köprüsü, tatilde ulaşıma nefes aldırdı.

 

Trafiği rahatlatan köprüden, 1 Temmuz saat 00.00’da araç geçişlerine açıldığı andan dün sabah saat 06.00’ya kadar toplam 965 bin araç geçiş yaptı. Köprüden geçişlerden dün sabah 07.00’den itibaren ücret alınmaya başladı. Tatilcilerin dönüşünden sonra trafikte yoğunluk yaşanmazken, çok sayıda aracın araba vapuru yerine ücretli olmasına rağmen Osmangazi Köprüsü’nü kullandıkları dikkat çekti. Köprüden geçiş ücretleri ise aracın cinsine göre 62.10 lira ile 282.15 lira arasında bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X