100 yıllık Cumhuriyet’in başkentinin eski ve yeni halleri aynı karede

Anadolu Ajansı (AA), farklı mekanlara ait tarihi 24 fotoğrafı, yıllar sonra aynı açılardan tekrar çekerek, başkentin eski ve yeni hallerini tek karede buluşturdu.

100 yıllık Cumhuriyet’in başkentinin eski ve yeni halleri aynı karede

AA, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünde Ankara’nın tarihi yapı ve simgelerinin yer aldığı siyah-beyaz fotoğrafları, aynı açılardan tekrar objektife yansıtarak farklı bir çalışmaya imza attı.

AA görsel arşivinden çıkarılarak yeniden fotoğrafları çekilen mekanlar arasında, 1. ve 2. Meclis binaları, Ankara Palas, Ulus’taki Atatürk Anıtı, Ziraat ve İş Bankası binaları, Etnografya Müzesi ve Anıtkabir de bulunuyor.

[Fotoğraf: AA]
Cep telefonu ekranına bir bölümü yansıtılan siyah-beyaz fotoğrafların, aynı açıdan geniş bir kadraj içerisinde yeniden çekilmesiyle oluşturulan çalışmada, tarihi yapı ve simgelerin eski ve güncel durumları birlikte yer aldı.

Çalışma, AA görsel arşivinde yer alan binlerce siyah-beyaz fotoğraf arasında tarama yapılarak, yaklaşık 2 aylık bir sürede tamamlandı.

[Fotoğraf: AA]

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X