100 YILLIK GURUR

Atatürk, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’i ilan etti. O gün Tarihi Meclis Binası’ndan yükselen ‘Yaşasın Cumhuriyet’ sesleri, 100. yılda dünyanın birçok yerinde çok daha gür yankılanıyor.

100 YILLIK GURUR

Türk milletinin tarihinde yeni bir devrin kapılarını aralayan kararın ardından, ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ sözü, devlet yönetiminde en belirgin şekliyle yerini aldı. Türkiye, Büyük Önder’in işaret ettiği ‘muasır medeniyet seviyesi’ yolunda güçlü adımlarla yürüyor.

SONSUZA DEK CUMHURİYET

Türkiye, bir asrı geride bırakan Cumhuriyet’ine sahip çıkıyor. Bugün Türkiye’nin her yerinde ay yıldızlı bayraklar dalgalanıyor. Vatan ve Atatürk sevgisi alanlara sığmıyor.

HİÇ SÖNMEYEN MEŞALE…
Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla yakılan bağımsızlık meşalesi, bir daha hiç sönmedi. Kurtuluş Savaşı ile bir millet küllerinden doğdu. Lozan Antlaşması yeni Türk devletinin varlığını tescilledi. TBMM’nin toplanmasından 2 ay sonra Ankara, Türkiye’nin hükümet merkezi oldu. 29 Ekim 1923’te 158 üyenin tamamının oyuyla Cumhuriyet ilan edildi.

DEV ADIMLAR ATILDI…

Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde her alanda büyük devrimlere imza atıldı. Medeni Kanun ve laiklik kabul edildi. Türk kadını her türlü hakka kavuştu. Sanayide, tarımda büyük yatırımlar devreye girdi. Bütün bunlar, Türkiye Cumhuriyet’inin 100. yılında elde ettiği kazınamların temelini oluşturdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X