101 yıllık gurur

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basıp milli mücadelenin ilk meşalesini yakışının bugün 101’nci yılı. Covid-19 salgını nedeniyle bu sene ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda tören yapılmayacak. Türkiye, bayramı saat 19.19’da balkonlardan hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyarak kutlayacak.

101 yıllık gurur

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle meydanlarda değil, interaktif olarak dijital ortamda kutlanılacağını açıkladı. Bakanlık olarak var güçleriyle çalıştıklarını kaydeden Kasapoğlu, ‘’Bu tarihi gün, aynı zamanda geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerimizin akıl, duygu, sağduyu ve fedakarlıkla istikbalimize sahip çıkma sorumluluğunu aldığı gündür” dedi.

BAYRAM COŞKUSU EVLERE TAŞINACAK

Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki heyetin Anıtkabir’de düzenlenen törene katılımıyla başlayacak etkinliklerde, salgın nedeniyle farklı bir konsept ve yöntem uygulanacak. Bakanlık, hazırladığı programla bayram coşkusunu yapılacak canlı yayınlarla evlere getirecek. TRT’de yayınlanan ‘Zinde Kal’ programına katılacak olan Kasapoğlu, aynı anda tüm illerde düzenlenecek olan satranç turnuvasının da startını verecek.

İLBER ORTAYLI GENÇLERLE BULUŞACAK

Hazırlanan birçok program Bakanlığın resmi Youtube kanalı olan ‘@gencliksporbak’tan canlı yayınlanacak. Tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Bakanlığın Youtube kanalında yayınlanan ‘Eşit Ağırlık’ programında gençlerle bir araya gelerek, günün anlam ve önemiyle alakalı paylaşımlarda bulunacak. Aynı kanalda yayınlanan ‘Genç Akustik’ programı da 19 Mayıs özel yayınıyla ekrana gelecek. Gençlerin merakla beklediği ‘Gençlerden Kahramanlara Mektup’ yarışması sonuçları da Youtube’da canlı olarak açıklanacak.

19.19’DA İSTİKLAL MARŞI

Türkiye’nin dört bir yanındaki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait tesislerde milli sporcular, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’nci yıl dönümünde saat 19.19’da İstiklal Marşı’nı okuyacak. Bu anlamlı günde AK Parti Sakarya Milletvekili ve eski Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile milli sporcu Toprak Razgatlıoğlu 45 dakikalık Panoramik İstanbul Gösterisi yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X