105’lik Ahmet dededen papaya cevap

Papa Francesco’nun 1915 olaylarını anmak için Vatikan’da düzenlediği ayinde, 20. yüzyılın ilk soykırımının Ermeni toplumuna karşı yapıldığını söylemesine tepki yağıyor. Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan 105 yaşındaki Ahmet Dede, asıl zulmü ve soykırımı Y

105’lik Ahmet dededen papaya cevap

İnegöl’e bağlı Hamzabey köyünde ikamet eden ve torunun torununu gören 105 yaşındaki Ahmet Kanık, Çanakkale savaşı sonrasında İnegöl’de yaşanan zorlukları anlattı. Harp yıllarında çok zor zamanlar geçirdiklerini ifade eden asırlık Ahmet dede, Yunanlıların ve Ermenilerin çeteler kurarak Türklere işkence yaptığını, mahsullerine el koyduğunu belirtti. 

Ahmet Kanık, “Dedem Çanakkale’de harp eden askerlere öküz arabalarıyla erzak götürüyordu. Savaş sonrasında Yunanlılar ve Ermeniler çeteler kurdu. Bizim köye pek zararları olmadı, ama dağ köylerine çok zarar verdiler. Köylerde yaşayan insanların koyunlarını toplayıp götürdüler. Mahsullerini ellerinden aldılar. O zamanlar çok zorluk çektik. Tokuş köyü üzerinde dururlardı. 3-4 ayrı çete vardı. Çeteler yüzünden insanlar evlerinde kaçıp ormanlara sığınmıştı. Zor zamanlar geçirdik” diye konuştu.

105 YAŞINDA HER İŞİNİ KENDİ YAPIYOR

1910 yılında İnegöl’de doğan ve şu an 105 yaşında olan Ahmet Kanık, Hamzabey’deki evinde tek başına yaşıyor. Yaklaşık 30 yıl evvel hayat arkadaşını kaybeden Kanık, yaşına rağmen her işini kendi görüyor. Herhangi bir sağlık problemi olmadığını belirten Kanık, “Cenab-ı Allah korudu. Hiç sigara içmedim, sağlığıma hep dikkat ettim. Dört çocuğum var. 30’dan fazla da torunum var. Torunumun torununu bile gördüm” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X