106 yıldır aynı gurur

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği 15’liler Alayı Yürüyüşü ve Çanakkale platosuna dönüştürülen alanda cephede yaşananların sergilendiği tiyatral gösteri, vatandaşlar tarafından büyük bir gururla izledi.

106 yıldır aynı gurur

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yılı nedeniyle Çanakkale’de 5 bin şehitle Halep’ten sonra en fazla şehit veren Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlikler Tophane Meydanı’ndan başlayan 15’liler Alayı yürüyüşü ile start aldı. Cepheye giden 15’lileri canlandıran Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Çanakkale Türküsü ve marşlar söyleyerek, çarşı boyunca yürüyerek UNESCO Meydanı’na ulaştı. 15’lilerin emaneti olarak Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim, burada öğrenciler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a takdim edildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir diğer etkinlik ise Tarihi Belediye Binası önündeki UNESCO Meydanı’nda yapıldı. Meydan Çanakkale platosuna dönüştürülürken, Seyrü Keyf Tiyatro Topluluğu, Mecidiye Tabyasında Seyit Onbaşı’nın dev top mermisini kaldırması ve Ocean Zırhlısının vurulması anını canlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da dikkatle izlediği gösteride bazı vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Çanakkale’de Bursa’nın 5 bin şehit verdiğini hatırlatarak, Osmanlı’yı kuran Bursa’nın aynı zamanda şehitler diyarı olduğunu söyledi. Vatan uğruna canlarını seve seve veren tüm şehitleri rahmetle anan Başkan Aktaş, tarihin gelecek kuşaklara doğru anlatılması adına bu tür etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Vatandaşların ilgiyle izlediği tiyatral gösteri UNESCO Meydanı’nda 17-18-19 Mart’ta 12.00 – 14.00 ve 16.00 saatlerinde tekrarlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X