Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

108 bin ton atık toplandı

Yıldırım Belediyesi, tekstil atölyelerinden abonelik sistemi ile 108 bin 800 ton atık toplayarak çevrenin kirlenmesini önledi.

Yıldırım Belediyesi, tekstil atölyelerinden abonelik sistemi ile 108 bin 800

Yıldırım Belediyesi, ilçede faaliyet gösteren abone sistemi dahilinde olan 5 bin tekstil atölyesinden özel kırpıntı toplama aracı ile haftanın 6 günü tekstil atığı topluyor. Her mahallede haftanın iki günü özel torbalarla atık toplama işlemi gerçekleştiren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, günde yaklaşık 20 ton atık toplayarak tekstil atıklarının çevreyi kirletmesinin önüne geçiyor.

‘BİLİNÇSİZ UYGULAMALARA SON VERİYORUZ’

Yıldırım’ın yaşanabilir bir yer olması için doğayı korumanın herkesin sorumluluğunda olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Tekstil kırpıntı atıklarını abone işletmelerimizden toplayarak, şehrimizin kirlenmesini önlüyoruz. Bu gibi atıkların boş alanlara bilinçsizce bırakılmaması konusunda ilçe esnafımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi. Sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında yerel yönetim olarak doğal kaynakların önemine de değinen Başkan Edebali, “Ambalaj atıkları, bitkisel yağ ve pil atıklarının toplanması ile çevrenin korunmasına ve geri dönüşüm ile doğal kaynakların bilinçsizce heba edilmemesine katkıda bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.


Avatar Seç KAPAT
Bursa Olgunlaşma Enstitüsü, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen
Sıradaki Haber Bursa Olgunlaşma Enstitüsü’ne Budapeşte’de yapay zeka eğitimi