11 ayrı nokta vuruldu, 15 terörist ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzeyi, Metina bölgesinde 11 ayrı noktadaki teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depolarının hava harekatı sonucunda imha edildiğini bildirdi.

11 ayrı nokta vuruldu, 15 terörist ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Irak’ın kuzeyi, Metina bölgesinde 11 ayrı noktadaki bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait sığınak, barınak ve malzeme depoları hava harekatıyla imha edildi.

Beytüşşebap’ta 15 terörist ölü ele geçirildi

Giresun’un Güce ilçesinde jandarma komutanlığına bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Karakol yakınındaki düğün evinde bulunan 4 sivil vatandaş hafif şekilde yaralandı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyetinde 15 bölücü terör örgütü mensubu terörist cesedi ile birlikte, 2 adet M-16 piyade tüfeği, 5 adet AK-47 piyade tüfeği, 1 adet biksi makineli tüfek ve 2 adet RPG-7 roketatar silahı ele geçirildi.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde icra edilen arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bulunan 1 adet tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 1 adet el bombası imha edildi.

Tunceli’de icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait 2 adet piyade tüfeği, 2 adet dolu piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el bombası, 1 adet el telsizi, 1 adet el dürbünü, 1 adet gece görüş gözlüğü, çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi ve örgüte ait çeşitli dokümanlar ele geçirildi.

Bölücü terör örgütünden kaçan Mardin’in Nusaybin ilçesinde 1, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçende 1, Şırnak’ın Uludere’de 2 ve Erzurum’un Hınıs ilçesinde 1 olmak üzere toplam 5 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X