11 bin öğrenciye aşı yapıldı

İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi’nin 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık kazanmaları amacıyla yürüttüğü aşı çalışması tamamlandı.

11 bin öğrenciye aşı yapıldı

SADULLAH ORGAN

Çalışmada 11 bin öğrenciye aşı yapıldı. İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi uzman sağlık ekipleri, ilçede eğitim gören 11 bin öğrencinin aşılama işlemini tamamladı. Kasım ayı sonu itibariyle aşılama çalışmalarına İnegöl şehir merkezindeki okullardan başlayan 5 ayrı sağlık ekibi ana sınıfı, ilkokul birinci sınıflar ve ortaokul 8. sınıf öğrencilerine aşı yaptı. 

İnegöl Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Hakan Akyol, “İlkokul birinci sınıflara kızamık, kızamıkçık, kabakulak içeren 3’lü karma aşı ve difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci (DTP-IPV) içeren 4’lü karma aşı uyguladık. Ortaokul 8. sınıflara da tetanoz aşısı, anasınıfı 4-5 yaş arası öğrencilere de kızamık, kızamıkçık, kabakulak aşısı yapıldı” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X