11 saatlik zirveden 10,3 milyar Euro

Yunanistan ile kreditörler, kurtarma programının 10,3 milyar Euro’luk kısmının serbest bırakılması konusunda Euro Grubu’nda uzlaşı sağladı.

11 saatlik zirveden 10,3 milyar Euro

Brüksel’de gerçekleştirilen ve 11 saat süren Euro Grubu Maliye Bakanları toplantısında Yunanistan’a toplamda 86 milyar Euro’luk kurtarma programı çerçevesinde 10,3 milyar Euro’luk kredi diliminin serbest bırakılması konusunda uzlaşı çıktı. Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, toplantı bitiminde düzenlediği basın toplantısında, “Görüşmelerde ana gündem konusu Yunanistan oldu. Yunanistan’la memurlar seviyesinde bir anlaşma gerçekleşti ve bu Euro Grubu tarafından olumlu karşılandı” dedi. Avrupa İstikrar Mekanizmasının (ESM) programı değerlendirme süreci tamamlanınca, toplamda 86 milyar Euroluk kurtarma programının ikinci dilimi olan 10,3 milyar Euro’nun birkaç taksit halinde Yunanistan’a aktarılacağını anlatan Dijsselbloem, “Bu programın yolunda olduğunu gösteriyor. İyi ilerleme kaydediyoruz” ifadesini kullandı.

KEMERLER BİRAZ DAHA SIKILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde, Yunanistan Meclisi, vergi artışlarıyla birçok ürün ve hizmette zamma sebep olacak kemer sıkma önlemlerini içeren torba yasa tasarısını onayladı. Yunanistan’ın toplam borç yükünün bu yıl 300 milyar Euro’yu aşacağı, milli gelirinin yüzde 180’ine ulaşacağı öngörülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X