111 geldi 6 gitti… Süper Lig’de ithal çok ihraç yok!

Süper Lig yaz transfer döneminde 21 kulüp 45 ülkeden 111 futbolcu transfer ederken, Süper Lig ekiplerinden sadece 6 Türk futbolcu, yurt dışındaki takımlara transfer oldu

111 geldi 6 gitti… Süper Lig’de ithal çok ihraç yok!

Türkiye’de 4 Ağustos’ta başlayıp 5 Ekim’de sona eren yaz transfer dönemini kulüpler oldukça hareketli geçirdi. Geçen sezon Türkiye liglerinde mücadele eden birçok futbolcu yer değiştirdi. Ayrıca kulüpler yurt dışından birçok yabancı futbolcuyu da kadrosuna kattı. Süper Lig’de mücadele eden 21 kulüp, birinci transfer ve tescil döneminde yurt dışından 45 ülkeden 111 yabancı futbolcuyu Türkiye’ye getirdi. Transfer döneminde Süper Lig takımları en fazla tercihini Brezilyalılardan yana kullandı.

EN ÇOK TRABZON VE HATAY
Bu süreçte 13 Brezilyalı oyuncu Türk takımlarıyla sözleşme imzaladı. Güney Amerika ülkesini 5’er vatandaşıyla Fransa, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Arjantin, Nijerya, Senegal ve Bosna Hersek takip etti. Gana’dan 4, Sırbistan, Arnavutluk, Yunanistan, Norveç, Kamerun, Mali ile Belçika’dan 3’er futbolcu Türkiye’ye geldi. Süper Lig kulüpleri arasında transfer döneminde yurt dışından en fazla transfer yapanlar Trabzonspor ve Atakaş Hatayspor oldu. İki takım da kadrosuna yurt dışındaki kulüplerden 9’ar yabancı futbolcu kattı.Yaz transfer döneminde yurt dışından sadece 1 oyuncu getiren İttifak Holding Konyaspor, en az oyuncu ithal eden takım olarak ön plana çıktı.

6 İSİM GİTTİ
Bunun yanı sıra yaz transfer döneminde Süper Lig ekiplerinden 6 Türk futbolcu, yurt dışındaki takımlara transfer oldu. Beşiktaş’tan Burak Yılmaz ile Galatasaray’dan Mustafa Kapı, Fransa’nın Lille takımına, Medipol Başakşehir’den Atabey Çiçek Belçika’nın Westerlo ekibine, Fatih Karagümrük’ten Barış Başdaş, Almanya temsilcisi Hannover 96’ya, Fenerbahçe’den Tolgay Arslan, İtalya takımı Udinese’ye, Beşiktaş’tan Umut Nayir de Hırvatistan temsilcisi Hajduk Split’e gitti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X