12 bin dolar ödüllü fotoğraf festiali

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliğiyle ve “Göç” temasıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen Uluslararası BursaFotoğraf Festivali (Bursa FotoFest 2015), yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 60 fotoğraf sana

12 bin dolar ödüllü fotoğraf festiali

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karlık, Merinos Parkı’ndaki Gölpark Tesisleri’nde düzenlenen festivalin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, etkinliklerin dünyanın dört bir yanından fotoğrafa gönül veren kişileri Bursa’da buluşturacağını belirtti.

 

’12 bin dolar ödül dağıtılacak’

 

Festival kapsamındaki fotoğraf yarışmasına katılımın yoğun olduğunu anlatan Karlık, şöyle konuştu:

 

“Sergi, panel, toplantı, gösteri, portfolyo değerlendirmeleri ve atölye çalışmalarıyla festivalimizin özgünlüğünü göstereceğiz. ‘Göç’ temalı uluslararası yarışmamıza 27 ülkeden 399 sanatçı 1406 fotoğrafla katıldı. Türkiye’nin 45 ilinden 323 başvuru yapıldı. Bu yarışmada birinciye 4 bin dolar, ikinciye 3 bin dolar, üçüncüye 2 bin dolar, 6 mansiyona beş yüzer dolar olmak üzere 12 bin dolar ödül dağıtacağız.”

 

– Festival etkinlikleri

 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde 24-28 Ekim’de gerçekleştirilecek festivalde, dünyaca ünlü fotoğrafçılar, anılarını ve çalışmalarını anlatacak.

 

Kamil Fırat’ın küratörlüğündeki festival kapsamında panel, toplantı, atölye çalışmaları, portfolyo değerlendirmeleri yapılacak.

 

Bursa FotoFest, Anadolu Ajansı Ortadoğu ve Afrika Görsel Haberler Editörü Erhan Sevenler, Magnum Photos’tan Patrick Zachmann (Fransa), CNN’den Ariana Lindquist (ABD), Enri Canaj (Yunanistan), Arnau Bach (İspanya), Thomas Grondahl (Danimarka) ve Gisela Kayser’in (Almanya) aralarında bulunduğu birçok fotoğrafçı ve editörü ağırlayacak.

 

Erdal Küpeli, İbrahim Demirel, Faruk Akbaş, Mehmet Ünal, Emin Özmen, Servet Dilber ve Kerem Yücel dahil 40 Türk sanatçının da yer alacağı festivalde, usta fotoğrafçılar düzenlenen söyleşilerde tecrübelerini fotoğraf tutkunlarıyla paylaşacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X