12 farklı ülkeden 13 yabancı

Spor Toto Süper Lig’de transferin en hareketli kulüplerinden biri olan Bursaspor’un bu sezonki kadrosunda 12 farklı ülkeden 13 yabancı futbolcu bulunuyor.

12 farklı ülkeden 13 yabancı

Son yılların transfer konusunda en hareketli dönemini yaşayan yeşil-beyazlı kulüp, kadrosundan kaybettiği yabancı oyuncuların yerini doldurmak için yaptığı transferlerle beraber, Süper Lig’de ülke çeşitliliği olarak dikkati çeken bir takım haline geldi.

 

Defansa ‘Sağlam’ hamleler

 

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, takımının başına geçmesiyle birlikte ilk hamleleri savunma bölgesine yaptı.

 

Bursa ekibi, ilk yabancı transferini Beşiktaş forması giyen stoper Çek futbolcu Tomas Sivok ile 2 yıllık sözleşme imzalanarak gerçekleştirdi. Sonraki transfer hamlesinde ise 26 yaşındaki Makedon futbolcu Sedat Berisha ile 3 yıllığına anlaşma sağlandı.

 

Savunma bölgesine yapılan bu hamlelerle yetinmeyen Bursaspor, Almanya’nın Hoffenheim takımından 25 yaşındaki Perulu sağ bek Luis Advincula ile 3+1 yıllık sözleşme imzalayarak, defans hattına bir oyuncu daha kazandırdı.

 

“Yeşil Timsah”ın savunma bölgesine son transferi ise Galatasaray ile yollarını ayıran Kamerunlu savunma oyuncusu 29 yaşındaki Dany Nounkeu oldu.

 

Orta sahaya takviyeler

 

Bursaspor’da, geçen sezon Porto’dan kiralanan Portekizli Jouse, Spor Toto Süper Lig’de sahaya çıktığı 30 maçta 7 gol, 7 asist istatistiklerini yakalayınca, Portekizli oyuncuyu yönetim tekrar bir yıllığına kiralama kararı aldı.

 

Jouse transferinin ardından yeşil-beyazlı takım, daha önce Eskişehirspor forması giymiş ve geçen sezonu İtalya Serie A ekiplerinden Parma’da geçiren Şilili orta saha oyuncusu 27 yaşındaki Cristobal Jorquera’yı, İtalyan temsilcisinin finansal sorunları sebebiyle küme düşürülmesinin ardından serbest kalmasıyla 3 yıllığına kadrosuna kattı.

 

Bursa ekibi, bu bölgedeki oyuncu zenginliğini ise son olarak Hertha Berlin’in ön liberosu Japon oyuncu Hajime Hosogai’yi kiralık olarak transfer ederek yaptı.

 

Forvete önemli transferler

 

Bursaspor’da bu dönem içerisindeki en dikkati çeken transferler ise forvet hattına yapıldı.

 

Geçen sezonu gol kralı olarak bitiren Jose Fernandao’nun Fenerbahçe’ye transfer olmasıyla birlikte boşalan forvet hattını doldurmak isteyen yeşil- beyazlılar, Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) takımlarından ADO Den Haag takımının formasını giyen 27 yaşındaki Tomas Necid’i 4 yıllığına transfer etti.

 

Necid transferi ile hücum hattını daha da güçlendirmek isteyen “Yeşil Timsah”, bir zamanlar Barcelona forması giyen ve geçen sezon Deportivo La Coruna’da oynayan 24 yaşındaki İspanyol kanat oyuncusu Isaac Cuenca’yı kadrosuna katarak bu bölgeye bir hamle daha yaptı.

 

Cuenca transferi yeşil-beyazlıların transfer hattına yaptığı son hamle olmadı. Bu bölgeye 30 yaşında Belçikalı Tom De Sutter 3 yıllık anlaşma sağlanarak bir transfer daha yapılmış oldu.

 

Bursaspor, transfer döneminin en heyecan verici transferini ise Rusya’nın Dinamo Moskova takımında forma giyen Macar futbolcu Balazs Dzsudzsak ile 4 yıllık anlaşma yaparak gerçekleştirdi.

 

Bu bölgeye son transfer ise Fenerbahçe’den Slovak futbolcu Miroslav Stoch ile 1 yıllık kiralık sözleşme imzalanarak gerçekleştirildi.

 

Geçen sezondan sadece Jouse ve Traore kaldı

 

Bursaspor’un geçen sezon kadrosundan kalan yabancı oyuncular ise Josue ve Bakaye Traore oldu.

 

Jouse’yi yeniden bir yıllığına kiralayan yeşil-beyazlılar, Traore ile yollarını ayırmadı.

 

Bursaspor’un bu sezon kadrosunda bulunan yabancı oyuncular ve ülkeleri şöyle:

Tom De Sutter -Belçika

Balazs Dzsudzsak- Macaristan

Luis Advincula- Peru

Sedat Berisha- Makedonya

Josue Pesqueira- Portekiz

Bakaye Traore -Mali

Tomas Necid- Çek Cumhuriyeti

Tomas Sivok- Çek Cumhuriyeti

Cristobal Jorquera- Şili

Isaac Cuenca- İspanya

Miroslav Stoch- Slovakya

Hajime Hosogai -Japonya

Dany Nounkeu -Kamerun

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X