13 yaşındaki dahi çocuk robota istediğini yaptırıyor

Bursa’da, özel bir okulda eğitim gören 13 yaşındaki Mücahit Efe, yaptığı robotlara yüklediği yazılımlarla istediği her şeyi yaptırabiliyor. Dans edip şarkı söyleyen robotlar, istenilen her soruya cevap veriyor.

13 yaşındaki dahi çocuk robota istediğini yaptırıyor
Uludağ Üniversitesi Bilgilendirme ve Ar-Ge Günlerine dahi çocukların hünerleri renk katıyor. Bursa’da özel bir okulda eğitim gören 13 yaşındaki Mücahit Efe, yaptığı robotlara, yazdığı özel yazılımlarla istediği her şeyi yaptırıyor. Yazılıma kendiliğinden merak sardığını belirten Efe, “Robota yaptığımız yazılımla komut veriyoruz. Robot bizim istediklerimizi uyguluyor. Şarkı söylüyor, dans ediyor, yapabileceği her şeyi yapıyor. Sorulara cevap veriyor, oturuyor, yürüyor. Karşılıklı sohbet edebiliyoruz” dedi.

BEYAZ ÇİZGİ İZLE PROJESİ DE İLGİ GÖRÜYOR

Yaptıkları robotlarla üniversite öğrencilerinin katıldığı ODTÜ’deki yarışmada dereceye girdiklerini belirten Efe, “Başka robotlar da tasarlayıp, yazdığımız yazılımlarla istediğimiz her şeyi bu robotlara yaptırıyoruz. Beyaz çizgiyi izle projesinde ise kendi yaptığımız robota yazılım yükledik. Bu yazılım sayesinde robot araç, çizdiğimiz beyaz çizgileri takip ederek hareket ediyor. O çizgilerin dışına çıkmıyor. Eğer önüne bir engel gelirse kendiliğinden duruyor. Kapı önünde ise kapının açılmasını bekliyor” diye konuştu.

 

İNSAN BOYUNDA ROBOT YAPACAK

Gelecekte insan boyunda bir robot yapmayı hedeflediğini dile getiren Efe, “Bu yapacağım robot, kendisine sorulan soruları cevaplayacak. İstediğimiz her şeyi yaptırabileceğiz. Gelecekte doktor olmayı düşünüyorum, ama yazılım ve robot projelerini de hobi olarak yapmaya devam edeceğim” dedi.

 

Robotlara istediği cümleleri de söyletebilen Efe, yazdığı yazılım ile İngilizce ‘İhlas Haber Ajansı merhaba’ dedirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X