13 yıldır aranıyordu Türkiye’de bulundu!

Hollanda’da 13 yıldır aranan ve televizyona çıkan çocuklarının talebi üzerine dünyanın dört bir yanında aranan yaşlı kadın, Datça’da hasta bakıcılığı yaparken bulundu.

13 yıldır aranıyordu Türkiye’de bulundu!

Hollanda’da 13 yıl önce ailesiyle yaşadığı sorun nedeniyle ortadan kaybolan Maria Kristina Hubertina’nın (64) çocukları, ülkelerinde yayın yapan bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılarak tüm çabalarına rağmen bulamadıklarını anneleri için Hollanda hükümetinden yardım talep etti.

Harekete geçen Hollanda hükümeti, diğer ülkelerle birlikte Türkiye’de bulunan diplomatik temsilciliklerini de uyararak, Hubertina’nın bulunması için Türk yetkilileriyle temasa geçilmesi talimatını verdi. Hollanda Konsolosluğu’nun Türk yetkililerle yaptığı işbirliği sonucu Hubertina’nın 13 yıldır Datça’da yaşadığı tespit edildi. Bir şahsın evinde hasta bakıcılığı yaparken bulunan Hubertina, Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

HOLLANDA’YA DÖNMEK İSTEMİYOR

Emniyette ifadesine başvurulan Maria Kristina Hubertina, çocuklarıyla arasının bozuk olmasından dolayı ailesini terk ederek 13 yıl önce Türkiye’ye geldiğini ve geçen sürede Datça’da farklı adreslerde hastabakıcılığı yaparak geçinimini sağladığını söyledi. Çocuklarının kendisini aradığından haberi olmadığını ifade eden Hubertina, Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kendisine ulaşmasıyla durumdan haberdar olduğunu belirtti. Telefon numarası olmadığı için çocuklarını arayamadığını kaydeden Hubertina, “Datça’yı çok seviyorum ve burada mutluyum. Hollanda ya dönmek istemiyorum” dedi.

 

Türkiye de kalma süresi olmadığı anlaşılan Maria Kristina Hubertina, Datça Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ndeki ifadesinin ardından Datça Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hollanda Konsolosluğu yetkililerine teslim edilecek olan Hubertina, Hollandalı yetkililer gelinceye kadar Datça Emniyet Müdürlüğünde misafir edilecek. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X