14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Mersin’de 14. Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser veren Japon ve Türk müzisyenler, Uzak Doğu ile Anadolu ezgilerini kilisede buluşturdu.

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali

Mersin’de 14. Uluslararası Müzik Festivali kapsamında konser veren Japon ve Türk müzisyenler, Uzak Doğu ile Anadolu ezgilerini kilisede buluşturdu. 14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konser, İtalyan Katolik Kilisesi’nin büyülü atmosferinde gerçekleşti. Kotoda Atsuka Suetomi’nin neyde Eyüp Hamiş’in ve kanunda Göksel Baktagir’in yer aldığı ’Uzakdoğu’dan Anadolu’ya Esintiler’ konserine Mersinliler yoğun ilgi gösterdi. Konser öncesi konuşan İtalyan Katolik Kilisesi Rahipi Fransua Dondu, farklı kültürleri birleştiren bu konserin kilisede yapılmasının büyük anlam taşıdığını söyledi. Mersin’in barış şehri olduğunu vurgulayan Dondu, bu atmosferin de bunun kanıtı olduğunu ifade etti. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı da konuşmasında, Mersin’in farklı kültürlerin birleşme noktası olduğunun altını çizdi ve “Bu kentte doğdum, büyüdüm ve yaşadım. Mersin geçmişte de evrensel bir kentti, şimdi de öyle ve öyle kalacak” dedi. Festivalin sekiz aylık yoğun bir çalışma sonucu ortaya çıktığını kaydeden Yağcı, konsere gösterilen ilginin tüm yorgunlukları unutturduğunu söyledi. Konuşmaların ardından sanatçılar yaklaşık bir saat boyunca dinleyicileri kültürler arası bir yolculuğa çıkardı. Koto, ney ve kanunun mükemmel uyumu seyircilerin beğenisini kazandı. Kilisenin büyülü atmosferinde yankılanan ’Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ ilahisine dinleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti. Japon halkının gönlünde taht kuran müzisyen Barış Manço da konserde ’Gülpembe’ şarkısı ile anıldı. Manço’nun klasikler arasındaki yerini alan ’Gülpembe’ şarkısını yorumlayan sanatçılar seyircileri mest etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X