140 mühendis alınacak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Namık Bostancı, 16 bölge birliğine bağlı kooperatiflerde istihdam etmek üzere 140 ziraat mühendisi alımı için sınav açtıklarını belirtti.

140 mühendis alınacak
İstihdam edilecek ziraat mühendislerinin çiftçilerin bilinçlendirilmesi ve doğru tarım için çalışacağını, modern tarım teknikleri hakkında danışmanlık hizmeti sunacağını ifade eden Bostancı, kamu ve özel sektörde çalışan ziraat mühendislerinin de sınava müracaat ettiğini kaydetti. Bostancı, ‘Açtığımız sınava 4 bin 571 kişinin başvurması Tarım Kredi’nin kamuoyu nezdinde güvenilir bir marka durumuna gelmesinin en önemli göstergesidir. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 1 milyon 100 bin ortağına ve Türk çiftçisine hizmet götürüyor” dedi.
 
Tek kuruş almadık
 
Son yıllarda devletten tek kuruş almadan 400 milyon lira bedelli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Bostancı, bu yatırımlarla kırsal kesimin refah düzeyinin artmasına katkı sağlarken yeni istihdam alanları da yarattıklarını vurguladı.
 
Namık Bostancı, ”Bu kapsamda 2006’dan itibaren bin tanesi iştiraklerimizde olmak üzere, bin 600’ü ziraat mühendisi, bin 183’ü yüksekokul mezunu, 942’si de hizmet alım yöntemiyle toplam 4 bin 725 yeni personel istihdam ettik’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X