143 gün sonra döndüler

2016 Avrupa Şampiyonası’ndan sonra 3’ü resmi, biri hazırlık olmak üzere 4 maçta aday kadroya alınmayan Arda Turan, Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Gökhan Gönül, 143 gün sonra kırmızı beyazlı formayı yeniden giydi.

143 gün sonra döndüler

Bu oyuncular, son olarak Türkiye’nin, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti ile oynadığı ve 2-0 kazandığı son grup maçında görev almıştı.

7 DEĞİŞİKLİK

Fatih Terim, İzlanda’ya deplasmanda 2-0 mağlup oldukları karşılaşmanın ilk 11’inden 7 değişiklik yaptı. Terim, aday kadroda bulunan Şener Özbayraklı ve Kaan Ayhan’a ilk 11’de yer vermedi. Cezalı Emre Mor, sakatlıkları bulunan Ömer Toprak, Ozan Tufan ve Caner Erkin ile kadroya çağrılmayan Yasin Öztekin de bu maçta görev alamadı. 

ANLAMLI ORGANİZASYON

Antalya Stadı’nda oynanan ilk resmi maçta, satışa çıkarılan 33 bin bilet günler öncesinden tükenirken, tribünler tamamen doldu. Maç öncesi Türk taraftarların yer aldığı tüm koltuklara Türk bayrakları konuldu. Tribünlerde gerçekleştirilen koreografide, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde gece gerçekleştirilen bir etkinliğin fotoğrafı yer alırken, ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ yazısı bulundu. Saha kenarındaki reklam panolarında ise 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin isimleri tek tek geçti. Milli oyuncular ısınmaya çıktığı zaman taraftarlar, Arda Turan lehine tezahüratlarda bulundu. Kosovalı taraftarlar da kendileri için ayrılan 500 kişilik yeri büyük ölçüde doldurdu.

 

VOLKAN ŞEN’İN İLK GOLÜ

Kosova karşısında ilk 11’de sahaya çıkarak A Milli Takım formasını 24. kez giyen Volkan Şen, kariyerindeki ilk golünü attı. Volkan, mücadelenin 55. dakikasında Türkiye’yi 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X