145 bin kişiye sağlık hizmeti

Yıldırım Tıp Merkezi 15 kişilik hekim kadrosu ile 2015 yılında fark ücreti almadan 145 bin kişiye sağlık hizmeti verdi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Amacımız modern tıbbi cihazlar ile Yıldırımlıları sağlığına en kısa sürede kavuşturmak

145 bin kişiye sağlık hizmeti

Yıldırım Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve iki çocuk hastalıkları uzmanı, bir göz hastalıkları uzmanı, bir kulak burun boğaz uzmanı, iki kadın doğum uzmanı, bir iç hastalıkları uzmanı, iki diş hekimi ve 6 pratisyen hekim olmak üzere 15 kişilik hekim kadrosu ile hizmet veren Yıldırım Tıp Merkezi, 2015 yılında toplamda 145 bin kişiye fark ücreti almadan sağlık hizmeti verdi. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’nde (KETEM) ise geçtiğimiz sene 2 bin kadına yine fark ücreti alınmadan kanser taraması yapıldı.

SOĞUK ALGINLIĞI UYARISI

Kış mevsiminin kendini hissettirmesiyle birlikte artan soğuk algınlığı hastalığı şikayeti ile Yıldırım Tıp Merkezi’ne başvuranların sayısında artış olması nedeniyle Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü de bir uyarı yayımladı. Soğuk algınlığı hastalığına çok küçük mikroorganizmaların neden olduğu, hapşırık ve öksürük aracılığıyla bir insandan diğerine bulaştığı belirtilen açıklamada “Burun akıntısı, hapşırık, hafif ateş (38.3-38.9 °C ), iştahta azalma ve öksürük en belirgin bulgular. Üç ay ve altındaki çocuklarda, herhangi bir şikâyet durumunda çocuk hekimine başvurmak gerekmektedir. Çünkü küçük çocuklarda semptomlar yanıltıcı olabilmekle beraber, hızlı bir şekilde bronşiolit, krup ve zatürre gibi daha ağır enfeksiyonlara ilerleyebilir” sözlerine yer verildi.

‘İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYİN ÜSTÜNDE’

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de, “Tıp merkezimiz, alanında uzman kadrosu ile vatandaşlarımıza daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermeyi ilke edindi. Amacımız modern tıbbi cihazlar ile Yıldırımlıları sağlığına en kısa sürede kavuşturmak” dedi. Yıldırım Belediyesi’nin sürdürdüğü sağlık hizmetlerini çok önemsediğini dile getiren Başkan Edebali, “İlçemiz sınırları içerisinde yaşayıp, hizmetin ulaşmadığı vatandaşımız kalmayacak. Mutlu bir toplum ancak sağlıklı bireyler ile oluşturulabilir” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X