147 kişi öldü bir tek o kurtuldu

Kenya’da Perşembe günü Garissa Üniversitesine düzenlenen saldırı sırasında dolaba saklanarak hayatta kalan Cynthia Charotich saldırıdan 2 gün sonra bulundu.

147 kişi öldü bir tek o kurtuldu

Kenya’nın Somali sınırı yakınlarında bulunan Garissa Üniversitesine Eş Şebab militanları tarafından düzenlenen saldırıda 147 kişi hayatını kaybetmişti. Perşembe günü gerçekleştiren saldırı sırasında dolaba saklanarak hayatta kalmayı başaran 19 yaşındaki Cynthia Charotich baskından 2 gün sonra kurtarma ekibi tarafından bulundu. Kenyalı yetkili Arnolda Shiundu konuyla ilgili açıklamasında, “Hayatta kalan Charotich bulundu, saldırı sırasında çevrede bulunan bir dolaba saklanmış. Hastaneye götürüldü ve şu anda doktorlar gerekli değerlendirmeleri yapıyorlar” dedi.

 

Kurtarıldıktan sonra hastaneye götürülen Charotich saldırı sırasında dolaba saklandığını ve üzerini dolapta bulunan elbiselerle örttüğünü belirterek, baskını gerçekleştiren militanların saklananların ortaya çıkmasını söylediğinde saklanmaya devam ettiğini bildirdi. Arkadaşlarının saklandıkları yerlerden çıktıklarını ifade eden Charotich’in oldukça susamış ve yorgun olduğu bildirildi. Öte yandan Charotich’in iki gün boyunca dolaptan çıkmadığı ve daha sonra gelen kurtarma ekibini de Eş Şebab militanları sandığı kaydedildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X