15 bin Türkmen sınır kapılarına dayandı

Suriye’deki iç savaştan kaçanların Türkiye’ye göçü sürüyor. Son iki günde Akçakale’ye gelen Türkmenlerin sayısı 3 bin’i geçti.

15 bin Türkmen sınır kapılarına dayandı

Suriye’nin Haseke kentine bağlı Rasulayn bölgesinde devam eden çatışmalardan kaçan Suriyelil Türkmenler evlerini terk ederek önceki gece  Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesindeki sınır hattından Türkiye’ye geldi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sığınmacıların yanlarında bazı eşyayı da getirdikleri gözlendi.  Kaymakamlığın tahsis ettiği araçla Türkiye’ye giriş yapan Suriyeliler, Akçakale’ye götürüldü. Suriyelilerin buradan Şanlıurfa’daki çadırkentlere yerleştirileceği öğrenildi.

DÜN 2 BİN 500 KİŞİ GELDİ

Tel Abyad çevresinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında çatışmaların yoğunlaşması ve bu çerçevede IŞİD karşıtı koalisyonun hava saldırılarının da bu bölgede yoğunlaşmasının ardından Türkiye sınırına doğru bir hareket olduğunu belirten bir Başbakanlık yetkilisi, ‘Akçakale-Ceylanpınar arasında yaşanan bu hareketlenmenin ardından dün ilk olarak hasta, yaşlı ve çocukların olduğu ailelere öncelik verilerek 837 sivil Türkiye’ye kabul edildi. Bugün de (dün) 2 bin 500 kişi daha alındı’ dedi.

SAĞLIK KONTROLÜ

Türkiye’ye girişlerine izin verilen bu kişilerin Akçakale sınır kapısına götürüldüğünü belirten yetkili, burada kayıtlarının ve sağlık kontrollerinin yapıldığını, bu kişilerden isteyenlerin AFAD’ın Mardin Derik’teki kampına yerleştirildiğini belirtti ve şu anda sınırda bekleyen kimsenin kalmadığını ifade etti.

Sınır bölgesinde çalışan yardım görevlileri Türk yetkililerin sınır bölgesinde bekleyen Suriyelilerin geçişine izin vermediklerini belirtmişti

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X