15 mahalleye ceviz soyma makinesi

İnegöl Belediyesi, 15 kırsal mahalleye ceviz soyma makinesi dağıttı. Tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla daha önce ceviz fidanı dağıtımı, salça makinesi gibi desteklerde bulunan İnegöl Belediyesi, 15 kırsal mahalleye ceviz soyma makinesi dağıttı.

15 mahalleye ceviz soyma makinesi

Ceviz soyma makinelerinin teslim töreni öncesi makinenin nasıl çalıştığına ilişkin deneme yapıldı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak tarımsal kalkınmaya katkı sağlayacak, çiftçiye destek olacak, tarımsal faaliyetlerde çiftçiye kolaylık sağlayacak birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. 

Aktaş, İnegöl’ün dünya çapında tanınan mobilyalarıyla bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri olduğunu ifade ederek, “İnegöl Belediyesi olarak ilçe tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere yer vermeye çalışıyor, ilçemizde giderek yükselen tarımsal etkinliği desteklemeye çalışıyoruz. Köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımıza hız vermiş bulunmaktayız. Tarımsal kalkınma hedefiyle kırsal mahallelerimizde yürüttüğümüz çalışmalar ile alt yapıdan yol çalışmalarına, tretuvar çalışmalarından mahalle konaklarına, köprü yapım çalışmalarından meydan düzenlemelerine kadar pek çok konuda kırsal mahallelerimizde fiziki iyileştirme sağlıyor, düzenlediğimiz eğitim seminerleri ile çiftçimizi daha donanımlı hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

AYNI ANDA 100 KİLO

Toplam maliyeti 50 bin TL olan ceviz soyma makinelerinin aynı anda 100 kilogram ceviz soyma kapasitesine sahip olduğunu belirten Aktaş, bu makineler sayesinde ceviz içinin zedelenme, zaman ve işgücü kaybı, cevizin kabuğundan ayrıştırılması esnasında ellerde oluşan ve uzun süre çıkarılamayan leke ve kirlenmelerin önlenmiş olacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X