’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ açılışa hazır

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlemesi yapılan “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”, çeşitli etkinliklerle açılacak.

’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ açılışa hazır

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin millet tarafından durdurulduğunu hatırlattı.

Darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla tüm Türkiye’nin sokaklara ve meydanlara döküldüğünü anlatan Dündar, “Bizler 27 gün Bursa’da meydanda sabahladık. O gece nöbetleri bittikten sonra Bursa Büyükşehir Belediye Meclisimizin almış olduğu kararla, sabahladığımız meydanın adını ’15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olarak değiştirdik.” diye konuştu.

Mustafa Dündar, nöbetlerin bitiminin ardından Osmangazi Belediyesi olarak meydanın düzenlemesine başladıklarını, söz konusu alanı gerçek bir meydan havasına, hüviyetine büründürdüklerini aktardı.

“15 Temmuz Demokrasi Meydanı”nın düzenlemesinin tamamlandığını bildiren Dündar, şöyle devam etti:

“Meydan, yapılan düzenleme ile Ulu Cami Caddesi ile bütünleştirildi. Bu güzellik ortaya çıkınca mahallenin tümünde çalışmalara başlandı. Vatandaşlar burada buluşuyor, oturuyor, eğleniyorlar. Güzel bir yapı ortaya çıktı. Bu meydanda daha önce ışıklandırma ve güvenlik için 25 direk varken, bunu 3’e düşürdük. Bu direk bolluğu da ortadan kalktı. Burası Bursa’nın çok hareketli bir yeri, akış noktası. Bizler bu meydanı vatandaşın daha rahat kullanabileceği bir hale getirmiş olduk.”

Tuluyhan Uğurlu’nun 15 Temmuz marşı

Mustafa Dündar, 15 Temmuz’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle meydanın açılışını yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Açılışla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi bizler burada sabaha kadar nöbet tutarak, geçen yıl yapılan hain darbe girişiminin unutulmaması noktasında vatandaşlarla birlikte olacağız. Açılış 19.30’da başlayacak. Kur’an-ı Kerim ve dualar okunacak. Tuluyhan Uğurlu 15 Temmuz marşı yazmış. Mehter takımı ile birlikte ilk kez açılışta dinletilecek. Yine farklı konserler, dinletiler yapılacak. Yine Cumhurbaşkanımızın yapacağı konuşmaları yeni meydanımızda hep birlikte dinlemiş olacağız. Bir daha bu millet bu tür saldırılarla karşılaşmasın. Bu güzelliği tüm 80 milyon birlikte yaşayalım. Bu düşünce ile meydanımız ve demokrasi bayramımız hayırlı olsun.”

AA’nın fotoğraf sergisi

Meydanda darbe girişiminin unutulmamasına yönelik Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarının yer alacağı bir serginin de açılacağını belirten Dündar, serginin etkinlikler süresince vatandaşın izlenimine açık kalacağını bildirdi.

Mustafa Dündar, tüm Bursalıları 15 Temmuz akşamı “15 Temmuz Demokrasi Meydanı”na beklediklerini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X