15 Temmuz Demokrasi Meydanı Bursa’nın merkezinde can buluyor

Bursa’da Osmangazi Belediyesi tarafından şehrin merkezinde ve tarihi hanlar bölgesine giden yolda yapılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar son aşamaya geldi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı Bursa’nın merkezinde can buluyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaları yerinde inceleyerek, meydanın kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Meydandan tarihi hanlar bölgesine giden yoldaki çalışmalar ise kısa sürede başlayıp 1 ay içinde sonuçlandırılacak. 

Osmangazi Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda çalışmalar sürüyor. 

Eylül ayında başlatılan meydan ve çevre düzenlemesinin 300 gün içerisinde tamamlanması öngörülmüştü. Bu kapsamda Fevziçakmak Caddesi’nde ve arka sokaklarda zemin değişimi, giderlerin yenilenmesi, sokak ışıklandırmaları, oturma bankları ve yeşil alanların oluşturulması, Osmangazi Heykeli ve çevresinin doğal taş ile kaplanması, heykel ışıklandırması, yeşil alan ve yürüyüş yolunun düzenlenmesi işleri yapılması planlandı.

Yapılan çalışmaların ardından işin yüzde 50’lik kısmı tamamlandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, son çalışmaları yerinde inceledi. 

Vatandaşların ve esnafın mağdur edilmeyeceğini, kış şartlarının çetin geçmesi ve altyapıdaki düzensizlikten dolayı bir kısım gecikme olduğunu belirten Başkan Dündar, “15 Temmuz hain saldırı sonrasında meclisimiz aldığı kararla meydanın ismini 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirdi. Vatandaş yoğunluğu, yaya trafiği açısından Bursa’nın en hareketli yeri. Uzun yıllardır bakım yapılmadığı için yıpranmış bir bölgeydi. Daha önce Ulucami Caddesi’nde çalıştık. O caddeyi İvazpaşa Camisi’ne kadar bitirdik. Ondan sonraki süreçte Fevziçakmak Caddesi’ni meydana kadar projelendirdik. Yapmış olduğumuz çalışmayla Osmangazi Heykeli’nin etrafının ışıklandırılması, çevrenin, taşların, yeşil alanların, yolların ve ara sokakların bakımı projelendirildi” dedi.

“15-20 gün içerisinde meydan tamamlanmış olacak”

Demokrasi mitinglerinden sonra 1 Eylül’de meydanın müteahhide teslim edildiğini anlatan Dündar, “O günden beri yoğun çalışma sürüyor. Kar ve kış şartları da çalışmaları engelledi. Su, elektrik, doğalgaz altyapısı sebebiyle düzensizlikler de oldu. Ama şu anda aksama söz konusu değil. Meydan epey tamamlandı. Meydan 15-20 gün içerisinde bitecek ve burası tamamlanmış olacak. Bununla birlikte arkadaki caddede çalışıyoruz. Betonu atıldı. Bundan sonra taş kaplamaları olacak. Öngörülen süre temmuz gibi. Ama mayıs ayında bitirmek istiyoruz. Ayrıca esnafın da mağduriyetinin önlenmesi için tarihi hanlar bölgesine giden yolda çalışmalar başladıktan 1 ay içinde burayı açmış olacağız” diye konuştu.

Cami ve meydandaki olumsuz görüntüler hakkında konuşan Dündar, “Şehreküstü Cami bahçesi ve bölgeyi de güzelleştireceğiz. Cami duvarını kaldırıp vatandaşın daha rahat girmesini sağlayacağız. Meydanlar şehirlerin en önemli yerleri. Evin salonu desek yanlış olmaz. Burası Bursa’nın buluştuğu yer. Sürekli hareket varsa. göze hoş gelmeyen şeylerin kalkması gerekiyor. Balkonlardaki tabela kirliliği, eskimiş olumsuz görüntüler kaldırılarak, yeniden tarihe yapıya uygun olarak düzenleme yapacak. Bu caddemiz ağaçların olduğu, yürüyüş caddesi olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X