15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin 93’ücü kuruluş yıldönümü, Osmangazi Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği Cumhuriyet Şöleni ile kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Mehter takımının takımın gösterileri ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına vatandaşlarda ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti. Folklor ekibi gösterileri ve Türk Halk Müziği korosunun seslendirdiği kahramanlık türküleri alanı dolduranlar tarafından büyük beğeni topladı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Darbe girişiminde demokrasisine, cumhuriyetine, bayrağına sahip çıkan milletimiz, bugün de aynı coşkuyu bir kez daha yaşıyor. Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en güçlü ordularına karşı kazanılmış şanlı bir zaferle kurulmuştur. Bu aziz millet, 93 yıl önce bir oldu, birlikte oldu, ülkesini işgal eden dünyanın en güçlü ordularını bozguna uğratıp denizlere döktü ve Cumhuriyeti kurdu. Ancak o işgalci zihniyet 15 Temmuz’da yeniden ortaya çıkarak ülkemizi bölmek, parçalamak için hain planlarını yine uygulamak istedi. Çok şükür bu millet, sergilemiş olduğu dik duruş ve kararlılıkla yeniden vatanına, bayrağına sahip çıktı. O hainlerin emellerini boşa çıkarttı. 15 Temmuzda olduğu gibi, bundan sonra da bayrağına, vatanına sahip çıkacak” diye konuştu.

Dündar konuşmasına şöyle devam etti:

“Biz biriz, beraberiz, birlikte Türkiye’yiz. Bizi kimse bölemeyecek. Atatürk’ün de söylediği gibi, Türkiye Cumhuriyetini muasır devletler seviyesine çıkartmak için her türlü fedakarlığı yapacak, karalı ve azimli bir şekilde çalışarak bunu da başaracaktır. Tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X