15 Temmuz ruhu okullarda yaşatılıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 15 Temmuz İlkokulu’nda oluşturan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Köşesi Başkan Altepe tarafından ziyarete açıldı.

15 Temmuz ruhu okullarda yaşatılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla tüm okullarda 15 Temmuz ruhunun yaşatılması ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılması amacıyla 15 Temmuz Köşesi oluşturulurken, Bursa’daki bu çalışmalara en büyük destek yine Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Bu konuda okullara görsel malzeme ve teknik destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla oluşturan ilk 15 Temmuz Köşesi, Nilüfer ilçesindeki 15 Temmuz İlkokulu’nda açıldı. 40 yıllık ihanete dur demek için canlarını feda eden 241 şehidin fotoğraflarının da bulunduğu köşede ayrıca, sadece Türkiye’nin değil dünya tarihi açısından da büyük önem taşıyan darbe gecesi yaşanan direnişin fotoğrafları da yer alıyor.

 

BU MÜCADELE UNUTULMAMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 15 Temmuz İlkokulu’nda Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, okul müdürü Mustafa Sakarya, öğretmenler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Yakın tarihe damgasını vuran 15 Temmuz demokrasi direnişinin fotoğraflarla anlatıldığı 15 Temmuz Köşesinin açılışını yapan Başkan Altepe, “Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yılına emin adımlarla ve güçlü bir şekilde yürürken düşmanlarımız da boş durmuyor, bu milleti yok etmek için tüm güçleriyle çalışıyor. Bu hainler 40 yıllık yaptıkları ihanet hazırlıklarıyla 15 Temmuz gecesi bir baskınla devleti ele geçirmek istediler. Bu oyunu büyük Türk millete ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan bozmuş oldu. Millet sokağa çıkarak Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir devlet olduğunu, darbelerin tarihe karıştığını gösterdi. Bu millet bayrağına devletine nasıl fedakarlıkta bulunacağını gösterdi. Zırhlı araçların, tankların önüne yattı. Silahsız halkımız büyük yürek ve büyük bir cesaretle 40 yıllık ihanet hazırlığı 4 saatte bitirmiş oldu. Bu olay sadece ülkemiz için değil, dünya tarihi açısından da önemli bir kırılma noktası. Önemli bir badire atlatıldı. Bunu geleceğe anlatmak, unutturmamak ve ders alınmasını sağlamak gerekir. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği yaparak her okula 15 Temmuz köşesi yapıyoruz. Bu okulumuzu da vatan için kendilerini feda eden 241 şehidimiz ve geceyi anlatan resimlerle donattık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X