15 Temmuz şehitleri anılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis’te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitleri Anıtı’na çelenk bıraktı. Öte yandan Gazi Meclis’te düzenlenen 15 Temmuz anmasına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitler anıtına da çiçek bıraktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi Meclis’te 15 Temmuz anma töreninde konuşma yapıyor.

15 Temmuz şehitleri anılıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis’te

Gazi Meclis’te konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ’NDE TÖREN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na çelenk bırakıp dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gaziler ile birlikte Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Gazi Turgut Aslan da eşlik etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GAZİ MECLİS’TE

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TBMM’ye geldi. 15 Temmuz gecesi bombanın düştüğü yere çiçek bırak Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazi Meclis’te düzenlenen törene katılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve bakanlar da katılıyor.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN AÇIKLAMA

Törende konuşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ’15 Temmuz gecesi işbirlikçi çetenin hedeflerinden birisi bu Gazi Meclis olmuştur. Bu milli merkez düşürülürse işlerinin kolay olacağını düşündü. Gazi Meclis’in şerefli mensupları milli iradeyi şereflice savunmuşlardır. Dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere tüm milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Milletimiz hayırla yad edecektir’ dedi.

TBMM Başkanı Şentop’un açıklamaları şöyle;

Türkiye’ye yönelik en kanlı teşebbüslerden biri olan milletimizin kararlılığı ve cumhurbaşkanımızın liderliğiyle mağlup edilen 15 temmuz işgal girişiminin 4’üncü yıl dönümünde hain çetenin hedef alındığı Gazi Meclis’te bir aradayız. Evvela ifade etmeliyim ki biz bir matem töreni için burada değiliz. Burada bir araya gelişimizin manası, 15 Temmuz’a geçit vermeyen kararlılığın hala diri olduğunu ilan etmektir.

Arkamda gördüğünüz anıt, kökü dışarda bir ihanet şebekesinin yaktığı zulüm ateşini kanlarıyla söndüren kahramanlarımızın anısına dikilmiştir. 100’üncü yılını iftiharla kutladığımız Yüce Meclis, bir milli merkezdir. İkincisi 15 temmuz gecesi ortaya çıkan ihanet çetesinin ana hedeflerinden birisi de Yüce Meclis olmuştur. Hainin hesabı tutmadı. O gece bu Yüce Meclis’te, az ileride millet direnirken, emniyet genel müdürlüğünün önünde hainlere geçit vermezken gazi Meclis’in şerefli mensupları milli iradeyi kahramanca savunmuşlardır.

Milletle el ele direnen başta dönemin Meclis Başkanı İsmail Kahraman olmak üzere bütün milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Son Başbakanımız sayın Binali Yıldırım’ı da şükranla anıyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 15 TEMMUZ PROGRAMI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda şehit aileleri ile yemekte bir araya gelecek, 15 Temmuz Millete Sesleniş konuşması yapacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X