1,5 yaşındaki Yağız bebek 36 kiloya ulaştı

Samsun’da yaşayan Sedat-Sevda Bekte çiftinin “leptin (tokluk) hormonu eksikliği” teşhisi konulan 1,5 yaşındaki çocukları Yağız bebeğin kilosu 36 kiloya ulaştı.

1,5 yaşındaki Yağız bebek 36 kiloya ulaştı

Yağız bebek, aşırı kiloya bağlı zatürre başlangıcı nedeniyle Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Sanayide işçi olarak çalışan baba Sedat Bekte, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğullarına 5 aylıkken Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde “leptin (tokluk) hormonu eksikliği” teşhisi konulduğunu, tedavisi için ihtiyacı olan ilacın yurt dışından getirildiğini ve bir kutusunun 12-13 bin lirayı bulduğunu söyledi.

İlacı kendi imkanları ile alamadıkları için Yağız’ın sürekli kilo aldığını anlatan Bekte, oğullarının kiloya bağlı sağlık sorunları nedeniyle çaresizlik içinde olduklarını ifade etti.

Daha önce Samsun Valiliğince oğullarının sağlık kontrollerinin yaptırıldığını, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca bir kutu ilacın karşılandığını anlatan Bekte, şöyle konuştu:

“Yağız için uzun bir tedavi süreci gerekiyor. Yağız’ın tedavisi için gerekli olan ilacı SGK karşılamıyor. Bizim de gücümüz yetmiyor. İlaç yurt dışından getiriliyor ve bir kutusu 12-13 bin lirayı buluyor. Oğlum kilo almaya devam ettiği için kiloya bağlı sağlık sorunları yaşıyor. Çaresiziz, sesimizin duyulmasını istiyoruz.”

Yağız’ın tedavi olması için ihtiyaç duyulan ilacın SGK’nin ödeme kapsamına alınması için girişimde bulunulduğunu ifade eden Bekte, şunları aktardı:

“Yağız’ın raporlarını SGK’ye gönderdik. Ancak SGK’den, Yağız’ın yaş grubunda bu teşhise göre ilaç ücretinin karşılanmadığı bize bildirildi. İlacını karşılayamadığımız için tedaviye başlayamadık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sağlık Bakanımızdan devlet büyüklerimizden yardım istiyorum. Bir an önce oğlumun tedavi edilip sağlığına kavuşmasını istiyoruz.”

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Yağız bebeğin tedavisini yürüten doktorlar ise obez bebeklerin özellikle sıcak havalarda daha sık solunum sorunları yaşadığını vurgulayarak Yağız Bekte’nin de zatürre başlangıcı teşhisiyle hastanelerinde yoğun bakım servisinde tedavisinin sürdüğünü kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X