Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

1,5 yılın en yüksek para çıkışı

ABD Merkez Bankası Fed’in faiz artırımına hazırlanan yatırımcılar, küresel ABD Hazine tahvil ve gelişen ülke fonlarından paralarını çekti.

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına hazırlanan yatırımcılar, küresel ABD

Yatırımcılar Fed’in gelecek ay yapacağını tahmin ettikleri faiz artırımı için pozisyon alarak ABD Hazine tahvili fonlarından 1,5 yılın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi. Fed, beklentiler doğrultusunda faiz artırırsa ABD’de politika faizi yaklaşık 10 yıldır ilk defa yükseltilmiş olacak. Bank of America Merrill Lynch tarafından yayımlanan ve EPFR Global verilerini içeren araştırma raporuna göre ABD Hazine tahvil fonlarından çıkış geçen hafta 4 milyar dolara yükseldi. 

Gelişmekte olan ülke tahvil fonlarından net çıkış ise 2 milyar dolar oldu. Söz konusu fonlardan geçen 16 haftanın 15’inde para çıkışı oldu. Gelişmekte olan ülke hisse fonlarından net çıkış 2,2 milyar dolara yükselerek, iki ayın en yüksek düzeyinde gerçekleşti. En yüksek para girişi gerçekleşen varlık sınıfı ise Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiyi desteklemek için atabileceği yeni adımlardan destek bulan Avrupa hisse senetleri oldu. Avrupa hisse senedi piyasalarına yatırım yapan fonlara geçen hafta 1,7 milyar dolar tutarında net para girişi olurken, söz konusu fonlara son 26 haftanın 24’ünde para girişi gerçekleşti.


Avatar Seç KAPAT
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,62 değer kazanarak
Sıradaki Haber Borsa günü yükselişle tamamladı