150 lira için öldürdü!

İstanbul Fatih’te arkadaşı Bülent Açıker’i 150 liralık alacağı olduğu iddiasıyla öldüren balıkçı Osman Akyol 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

150 lira için öldürdü!

İstanbul 19.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Osman Akyol (57) katıldı. Bir önceki celse esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı cinayeti şöyle anlattı:

Fatih Haliç kıyısında 28 Aralık 2016 günü Osman Akyol, arkadaşı Bülent Açıker’in kullandığı arabanın önüne geçerek durmasını istedi. Arabadan inen Fatih Açıker’den 150 liralık balık borcunu isteyince tartışma çıktı. Osman Akyol maktule iki tokat attı. Bunun üzerine Bülent Açıker de sanığa tokat attı. Belinde taşıdığı bıçağı çıkaran Osman Akyol, rastgele bıçağı salladı. Bıçak darbesi Bülent Açıker’in boynuna geldi. Tanık Yılmaz Şahin, yaralı Bülent Açıker’in arabasıyla Açıker’i Haliç Polikliği’ne götürdü. Açıker hastane kapısında kan kaybından hayatını kaybetti. Savcı sanığın eyleminin kasten yaralama sonucu öldürme niteliğinde olduğunu belirterek Osman Akyol’un TCK’nın 87/4 maddesi gereği 16 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

“ÖLDÜRME KASTI VAR”

Davanın son duruşmasında savunma yapan maktul Bülent Açıker’in yakınlarının avukatı, “Savcının mütalaası maddi gerçeği uygun değildir. Sanık maktulün aracının önüne geçip onu taciz etmiş ve sonra bıçağı boğazına saplamıştır.Bize göre sanığın öldürme kastı vardır” dedi.

Son sözleri sorulan Osman Akyol, “Ben öldürme kastı ile değil kendimi ondan koruma kastı ile bıçağımı salladım ve bıçak onun boynuna geldi” dedi. 

Sanığın “Kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, daha sonra duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurarak cezayı 25 yıl hapse indirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X