16 fuarla 1,1 milyon ziyaretçi

Bursa fuar şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Geride bırakmaya hazırlandığımız yıl şehirde düzenlenen 14 fuarı, 906 bin ziyaretçi gezdi.

16 fuarla 1,1 milyon ziyaretçi

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, 2015 yılında gerçekleştirilecek fuarlarda 1 milyon 100 bin ziyaretçi hedeflediklerini söyledi.

Ersözlü, dün Almira Hotel’de düzenlenen basın toplantısındaki konuşmasında 2014’ü değerlendirdi ve 2015 hedeflerini açıkladı. Bu yıl hedefe ulaştıklarını belirten Ersözlü, gerçekleştirilen 14 fuar için 906 bin ziyaretçinin Bursa’ya geldiğini ve yaklaşık 750 milyon dolarlık iş bağlantısı yapıldığını kaydetti. 

Gelecek yıl Bursa’da 16 fuar düzenleneceğini dile getiren Ersözlü, ”2015’de 1 milyon 100 bin ziyaretçi hedefimiz var. Fuar takvimine yeni eklenen ‘Balkan Ticaret Fuarı’, ‘Bursa Blok Mermer Fuarı’ ve 2 yıl arayla düzenlenen ‘Bursa Otoshow Fuarı’ ile hedeflenen rakamlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

SEKTÖRÜN ÖNEMİ ARTIYOR

İlhan Ersözlü, dünyada fuarcılık sektörüne çok önem verildiğini ve değerinin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Bu sektörün Türkiye’nin de yükselen değeri olduğunu vurgulayan Ersözlü, ”Fuarcılık sektörünün zamanla Türkiye’nin de içinde olduğu Orta Asya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan Mena bölgesine doğru kaydığını görmekteyiz” diye konuştu.

BURSA ANADOLU’DA 3. SIRADA

Türkiye genelinde 2015 yılında 186 organizatör tarafından 464 fuar gerçekleştirileceğini kaydeden İlhan Ersözlü, bunların 254’ünün İstanbul’da, 210’unun ise Anadolu’da yapılacağını ifade etti. Ersözlü, ”Anadolu’da en çok fuar Ankara’da düzenleniyor. Bursa ise 22 fuar ile Anadolu’da Ankara ve İzmir’den sonra 3’üncü sırada yer almaktadır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X