17 Ağustos’a İMO merceği

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. Yılında büyük bir panelin ev sahipliğini yapacak.

17 Ağustos’a İMO merceği

’17’nci yılında 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi Sonrasında Yapılanlar – Yapılamayanlar ve Kentsel Dönüşüm’ başlığıyla 16 Ağustos 2016 Salı günü İMO Bursa Şubesi tarafından düzenlenecek panel, BAOB Yerleşkesi Oditoryum Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

Olay Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın moderatörlüğünde düzenlenecek olan panelde; İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Adem Doğangün ve Bursa Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa Yüksel, Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Uyanık, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Şimşek, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Engin Er katılımcılara Marmara Depremi’nin Türkiye’ye öğrettikleri ve sonrasında hayata geçirilmesi gereken uygulamalar ile ilgili bilgiler verecek.

 

Düzenlenecek panel ile ilgili açıklamalarda bulunan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, “17 Ağustos 1999 Marmara Depremi üzerinden 17 yıl geçti. Marmara Bölgesi’nin tümü tarafından hissedilen deprem, ekonomik ve psikolojik olarak tüm Türkiye’yi etkiledi. İMO Bursa Şubesi olarak, o günlerde yaşanılan acıların tekrarlanmaması için gereken bütün önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha söylemek adına 17 Ağustos depremini masaya yatıracağız. Akademisyenler ve akademik odalarımızın başkanlarıyla birlikte ele alacağımız panelde, kentsel dönüşümü de enine boyuna tartışacağız” dedi.

 

Albayrak, panel öncesi yaşanan acıların ve yapılan yanlışların gösterileceği bir fotoğraf sergisinin de açılacağını belirterek, panele tüm Bursalıları davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X