170 hektar alan yanmış

Orman Genel Müdürlüğü, Bursa’ya kabus yaşatan orman yangınında yanan alanın 50 değil 170 hektar olduğunu açıkladı.

170 hektar alan yanmış

Bursa’da 10 gün önce yaşanan orman yangınında, zarar gören alanın 50 hektar değil 170 hektar olduğu ortaya çıktı. Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, yangından zarar gören alanda tespit çalışmalarının, hassas GPS ölçüm aleti olan CORS ile yapıldığını ve zarar gören alanı 170 hektar olarak belirlediklerini ifade etti.

Orman Genel Müdürlüğü’nün açıklamasında, ‘Yanan orman alanı yangın karşı en hassas ağaç türü olan kızılçam sahasıdır. Yangında zarar gören ağaçların tamamı yaklaşık 2 aylık bir sürede boşaltılacaktır. Yanan ağaçların sahadan çıkartılmasından sonra 2015 yılı içerisinde iklim ve toprak şartları uygun oldukça arazi hazırlığı yapılacaktır. Dikimler sonbaharda başlayarak 2016 Nisan sonuna kadar bitirilecektir. Yanan sahanın ağaçlandırma ön proje çalışmaları tamamlanmış olup 170 hektar yanan alanın 100 hektarında fidan dikilerek ağaçlandırma, 70 hektarlık kısmında tohum ekimi yöntemi ile ağaçlandırma yapılacaktır.Dikim yapılacak 100 hektar için 110 bin adet ağacın 90 bin tanesi kızılçam, 11 bin tanesi fıstık çamı, 6 bin tanesi servi, 3 bin tanesi de yabanıl meyve olacaktır. Yanan alanın 70 hektarlık kısmı ise tohum ekiminde kullanılacaktır’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X