’18 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı’

İçişleri Bakanı Ala, belediye iş makinelerinin hendek kazılmasında kullanılmasına ilişkin, “18 belediye başkanı hakkında işlem yapıldı. Bunlar görevden uzaklaştırılırken, bir kısmı tutuklandı” dedi.

’18 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı’

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gündemi değerlendirdi.

Terör örgütü DAEŞ ile mücadele kapsamında, Suriye’de terörist faaliyetlere katılacakları değerlendirilen 123 ülkeden 33 bin 746 kişiye Türkiye’ye giriş yasağı getirildiğini ifade eden Ala, “O isimler Türkiye’ye geldiğinde ülkeye giremiyorlar. Ülkelerle istihbarat ve görüş alış verişinde bulunduk. Bir de Türkiye’de yakalananlar var. 89 ülkeden 2 bin 783 kişi Türkiye’de yakalandı ve sınır dışı edildi” dedi.

“Belediyenin görevi barikat kurmak değildir”

Ala, terör örgütü PKK’nın şehir içerisinde birtakım faaliyetlere giriştiğini vurgulayarak, örgütün şehir içinde kullandıkları el yapımı patlayıcı ve barikatlara ilişkin fotoğrafları gösterdi. 

Terör örgütünün Sur’da, Cizre’de, Şırnak’ta şehir içinde yaptıklarına dikkati çeken Ala, şunları kaydetti:

“Devlet, bunları ortadan kaldıracak politikaları ortaya koyuyor, güvenlik tedbirlerini alıyor. Şimdi bu ilçelerde HDP belediyelere sahip. Belediyelerin görevi insanlara hizmet etmektir, insanların sokağını temizlemek, kaldırım yapmaktır. Kaldırımları söküp barikat kurmak değildir. Barikat kuranların da barikatını ortadan kaldırmaktır. Burada maalesef iş makineleri birtakım terörist faaliyetlerin hizmetinde bile kullanılmış. İçişleri Bakanlığı tarafından bugüne kadar 18 belediye başkanı hakkında ve 41 meclis üyesi hakkında işlem yapılmış. Bunlarla ilgili hem adli hem idari soruşturma açılmış, kimisi görevden uzaklaştırılmış kimisi tutuklanmış tabii adli süreçler, idari süreç devam ediyor.”

“Halka saldırı hazırlıklarına karşı operasyon yapıyoruz”

Ala, bölgede terör örgütüne yönelik operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini belirterek, “2 bin 240 adet silah yakalandı. Bunlardan 862’si ağır ve uzun namlulu silah. Yaklaşık 10 bin adet molotof ve 10,5 ton patlayıcı yakalandı. Bunlar, o bölgedeki insanlara saldırı için yapılan hazırlıklar. Bunlara karşı operasyon yapıyoruz” diye konuştu.

“Çocuklarımız eğitimlerinden yoksun kalmayacak”

Ala, terör örgütüne yönelik devam eden operasyonlar nedeniyle okulların tatil edilmesi ve öğretmenlerin bölgeden uzaklaştırılması konusunda da teröristlerle mücadele için eğitime kısa bir süre ara verileceğini, sonra devam edeceğini bildirdi. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, okulların tatil edilmesi konusunda telafi edici imkanlar konulacağı yönünde bilgi aktardığını söyleyen Ala, “Çocuklarımızın eğitimden geri kalmaması için de her türlü tedbiri, operasyonlar bitince alacağız. Çocuklarımız eğitimlerinden yoksun kalmayacaklar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X