18 ilaç daha SGK listesinde

Müjdeyi veren Bakan Jülide Sarıeroğlu, SGK’nin en önemli hizmetlerinden birinin hastaların tedavisinin vazgeçilmez parçası olan ilaçların temini olduğunu belirterek, ”Her türlü tedavi ve ilacı erişime açmak için çalışıyoruz” dedi.

18 ilaç daha SGK listesinde

Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK), Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle başta akciğer kanseri olmak üzere, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan 18 ilacı geri ödeme listesine alındı.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan tebliğe göre, akciğer kanseri, multiple skleroz, Atipik Hemolitik Üremik Sendrom (aHÜS), Paroksimal Nokturnal Hemoglobinüri (PNH), aktif ankilozan spondilit, plak psoriasis, aktif psoriatik artrit, anal fissürlere bağlı ağrıların tedavisi, narkolepsi ve obstrüktif uyku apnesi tedavilerinde kullanılan ilaçlar, geri ödeme listesine alındı.

BİR YILDA 100 İLAÇ DAHİL OLDU

Tebliği ile cilt ve eklem romatizmal hastalıklarında kullanılan ‘Verxant’, akciğer kanserinde kullanılan ‘Xalkori’, ‘Tagrisso’, ‘Alecensa’, ‘Zykadia’, ‘Iressa’, kan hücreleri ve böbrek hücreleri hasarı hastalığı ile kan hücrelerinin parçalanarak idrarla atılmasında kullanılan ‘Soliris’, beyin ve omurilikte beyaz leke hastalığında yararlı olan ‘Ocrevus’, gündüz aşırı uyku hali ile gece nefes durması haline karşı kullanılan ‘Nuvigil’ ve parkinson hastalığına fayda sağlayan ‘Dopadex’ listede yer aldı.

Böylece 2017’nin 2. döneminden itibaren 100 adet ilaç geri ödeme listesine alınmış oldu. Bu ilaçların bir kısmı, daha önce Türkiye Eczacılar Birliği aracılığı ile yurt dışından temin ediliyordu.

BİREYİN SAĞLIĞI TOPLUMUN SAĞLIĞIDIR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 18 ilacın geri ödeme listesine alınmasıyla ilgili, ”Bireyin sağlığı, toplumun sağlığıdır inancımızdan hareketle Sağlık Uygulama Tebliği’nde gerçekleştirmiş olduğumuz bu yeni düzenlemenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SGK’nin en önemli hizmetlerinden birinin hastaların tedavisinin vazgeçilmez parçası olan ilaçların temini olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, ”Bugüne kadar sağlık konusunu bir maliyet unsuru olarak görmeyen anlayışla hareket ettik.

Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü tedavi ve ilacı dünyanın neresinde olursa olsun erişime açmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X