180 hayvana sahip çıkıldı

İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi tarafından 2015 yılında 374 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 180 hayvan ise hayvanseverler tarafından sahiplenildi.

180 hayvana sahip çıkıldı

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde 2015 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Günaydın, “Her gün sahipsiz hayvanlara barınağımız aracılığıyla hizmet vermeye çalışıyoruz. Burada aynı zamanda operasyonel işlemler de yapılıyor. Bu anlamda Veterinerlik Müdürümüz Mesut Karıman ve veterinerimiz Musa Subaşı bu operasyonları yönetmektedir. 2015 yılında barınağımızda bulunan 374 adet hayvana kısırlaştırma işlemi yapıldı. 35 adet hayvana yumuşak doku operasyonunda bulunulmuş, 24 adet hayvana ortopedik işlemde bulunulmuş. 180 adet hayvan da sahiplendirilmek suretiyle hayvanseverlerle buluşturulmuştur” dedi.

Barınakta 90 köpek ve 25 kedi bulunduğunu belirten Günaydın, 2016 yılında büyük bir alanda modern bir hayvan barınağı yapma çalışmalarına başladıklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X