Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

188 yolcu, 13 saat sonra kurtarıldı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde dün karaya oturan ‘Gökçeada 1’ adlı feribotta bulunan 188 yolcu, 13 saatlik bekleyişin ardından tahliye edildi.

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde dün karaya oturan ‘Gökçeada 1’ adlı feribotta

Dün saat 15.00’te Kabatepe’den Gökçeada’ya hareket eden ve saat 16.15’te Gökçeada Kuzu Limanı’na yanaşmak isterken karaya oturan feribottaki yolcular, 13 saat süren bekleyişin ardından tahliye edildi. Karaya yaklaşık 150 metre kala kayalıkların üzerine oturan feribota, kuvvetli esen poyraz nedeniyle müdahale edilemedi.

Bölgeye gönderilen römorkör feribota yakın mesafede beklerken, gemide bulunan ve aralarında kadın ile çocukların da olduğu 188 yolcuya balıkçı tekneleriyle kumanya gönderildi. Can yelekleri giyen ve yaklaşık 13 saat feribotta mahsur kalan yolcular, sabah saat 05.40 itibariyle Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı’na bağlı ‘SAGET 14’ botu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı ‘Kurtarma 7’ römorkörüyle tahliye edildi. Yolcuların tamamı karaya çıkarıldı. Feribot ise bulunduğu bölgeden römorkörle alınacak.


Avatar Seç KAPAT
İzmir'de Dilan-Engin Polat çiftinin kuzeni ve koruması Can Polat'ın silahlı
Sıradaki Haber Can Polat cinayetinde Daltonlar iddiası